Avrupa Konseyi'nden YSK'ya Mektup: KHK'li Başkanlara Mazbata Verilmemesi Hukuka Aykırı

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland'ın YSK Başkanı Güven'e yazdığı mektupta, "Adaylıkları onaylanan ve seçmenler tarafından seçilen kişilerin KHK'li oldukları nedeniyle göreve başlamalarına izin verilmemesi, ikincilerin birinci kabul edilmesi hukuk devletine ve demokrasiye aykırıdır" sözleri aktarıldı.

17.04.2019-11:46 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-11:37) Avrupa Konseyi'nden YSK'ya Mektup: KHK'li Başkanlara Mazbata Verilmemesi Hukuka Aykırı

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'e 31 Mart seçimlerine ilişkin bir mektup yazdı.

MAZBATALARI VERİN ÇAĞIRISINDA BULUNDU

31 Mart seçimlerinde belediye başkanı olarak seçilen faktat daha önce KHK ile kamudaki görevlerinden ihraç edilmiş oldukları sebebiyle mazbata verilmeyen belediye başkanları hakkında yazılan mektupta Jagland, bu adaylara mazbatalarının verilmesi çağrısında bulundu.

'TOPLUM GÜVENİNİN ALTINI OYAR'

Jagland, mektubunda hukukun üstünlüğü ilkesinin demokrasinin en temel kurallarından biri olduğuna işaret ederken "Bu temel demokrasi prensibinin yıkılmasını görmek, toplumun demokratik kurumlara olan güveninin altını oyar" şeklinde ifadelerde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal