Avrupa Komisyonu Başkanı: Türkiye'nin Komşularla Geçinememe Hakkı Yok

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen Türkiye hakkında açıklamalar yaptı.

16.09.2020-13:12 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-13:13) Avrupa Komisyonu Başkanı: Türkiye'nin Komşularla Geçinememe Hakkı Yok

Yıllık olaraka gerçekleştirilen olağan Avrupa Birliği konuşmasında Doğu Akdeniz de yaşanan Gerilime Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen'den cevap geldi.

Ursula Von der Leyen, Türkiye'nin mültecilere ev sahipliği yapması açısından önemli bir ortak olduğunu söylerken "bunların hiçbiri komşularını tehdit etmesini haklı kılamaz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin gaz arama faaliyetlerinin devam etmesi Yunanistan ve Kıbrıs Cumöhuriyeti ile yaşadığı gerginliğe değine Ursula Von der Leyen, ''Türkiye her zaman için önemli bir komşumuz olacaktır; Ancak haritadaki yerimiz her ne kadar yakın olsa da aramızdaki mesafe daha da büyüyor" ifadelerinde bulundu. 

''EVET, TÜRKİYE SORUNLU BİR BÖLGEDE''

Avrupa Parlamentyosu2na seslenen Alman siyasetçi, '', "Evet, Türkiye sorunlu bir bölgede bulunuyor. Ve evet, milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyor, biz de onlara makul bir fonlamayla bunun için destek oluyoruz. Ancak bunların hiçbiri komşularına gözdağı vermesine gerekçe olamaz" açıklamasını yaptı.

Ursula Von der Leyen, Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin 'egemenlik haklarının korunması konusunda Avrupa'ya güvenebileceklerini' de söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal