Avrupa Birliği'ne Nefret, Türkiye'ye Teşekkür Söylemleri

Coronavirüs salgınının Avrupa'da etkili olmasının ardından Avrupa Birliği (AB) ülkeleri birbirlerine sırtlarını döndü. AB özellikle İtalya'yı desteksiz bırakırken, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AB'nin yetersiz kaldığını belirtti ve Türkiye'ye yardımları için teşekkür etti.

27.03.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-17:10) Avrupa Birliği'ne Nefret, Türkiye'ye Teşekkür Söylemleri

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını nedeniyle Avrupa Birliği'nin gerçek yüzü de ortaya çıktı. Birliğe üye ülkeler birbirlerine sırt döndü. Özellikle İtalya'nın yardım isteklerini cevapsız bırakan AB, sadece kendisini düşündü. 

Öte yandan Türkiye elinden geldiği kadar birçok ülkeye yardım göndermeye çalıştı ve göndermeye de devam ediyor. Konuyla ilgili olarak konuşan Macaristan Başbakan ı Viktor Orban, coronavirüs salgınıyla mücadelede sadece, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi-Türk Konseyi) ülkelerinden ve Çin'den yardım geldiğini söyledi.

"AB'NİN ZAYIFLIKLARINI GÖRMEMİZ LAZIM"

Macaristan gündemini değerlendiren Orban, "Biz AB üyeleriyiz. Biz güçlü bir AB istiyoruz ama AB'nin zayıflıklarının olduğunu görmemiz lazım. Bu zayıflıklar özellikle bu salgın döneminde net şekilde görüldü. Komşularımızla ve Vişegrad Grubu Ülkeleriyle (V4: Polonya, Çekya, Macaristan, Slovakya) ayrıca görüşüyoruz ama şunu görmek gerekiyor ki yardım buralardan gelmiyor. Çin'den yardım aldık ve Macaristan'ın gözlemci üyesi olduğu Türk Konseyinden Macaristan'a yardım etmelerini istedik ve aldık da. Durum şu anda bu şekilde. Bundan bağımsız olarak hala AB üyesiyiz. Bu Batı ittifakının bir parçasıyız, burası bizim evimiz ve birbirimize yardım etmeliyiz ama görüyoruz ki içeriden yardım gelmiyor." ifadelerini kullandı.

"GERÇEK DOST KÖTÜ ZAMANDA BELLİ OLUYOR"

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto da coronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye Özbekistan'a teşekkür etti. Szijjarto açıklamasında, "Türk ve Özbek hükümetlerinin yardımı çok önemli ve müteşekkiriz. Gerçek dost kötü zamanda belli oluyor." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal