Avrupa Birliği İtalya'dan Özür Diledi!

Coronavirüs salgınından ciddi şekilde etkilenen ve önüne geçemeyen İtalya bu sürece kadar Avrupa Birliği'nden gereken desteği alamadı. İtalyan yetkililer bunu her seferinde dile getirirken, Avrupa Birliği virüsten yaklaşık olarak 150 bin kişi etkilendikten sonra İtalya'dan özür diledi ve yanınızdayız dedi.

03.04.2020-10:44 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-10:32) Avrupa Birliği İtalya'dan Özür Diledi!

Çin' Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgınının en çok etkilediği ülkelerden biri İtalya oldu. Bu süreçte İtalya'nın sağlık sistemi çökme noktasına gelirken, üyesi olduğu Avrupa Birliği'nden istediği desteği alamadı. 

Bu süreçte birlik tarafından sürekli olarak yalnız bırakıldıklarını belirten İtalya'ya, Avrupa Birliği'nden özür geldi. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İtalyan gazetesi La Repubblica'ya bir makale yazdı ve yeterince dayanışma göstermediklerini kabul etti. 

Alman siyasetçi Leyen, salgının başında birlik ülkelerinin kendi durumuna odaklandıklarını belirtti ve "Pandemiyi sadece hep beraber Birlik olarak yenebileceğimizi fark etmediler. Bu inciticiydi ve bundan kaçınılabilirdi. Ama bugün Avrupa İtalya'nın yanındadır." şeklinde konuştu. Leyen, Avrupa çapında kısa bir çalışma uygulaması ile 100 milyar euroya varan kaynak sağlanacağını belirtti ve ilk uygulamaların da İtalya'da başlatılacağını belirtti. 

Öte yandan İtalya'daki gündem maddelerinden biri de Avrupa Birliği'nden ayrılmak. Aşırı sağcı Lig Partisi salgından sonra ülkenin ilk iş olarak Avrupa Birliği'nden ayrılması gerektiğini vurguluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal