Atina Coronavirüs Tedbirleri Sebebiyle Tenhalaştı

Yunanistan'ın başkenti Atina, yeni tip coronavirüse (Covid-19) karşı alınan tedbirler sebebiyle tenhalaştı.

28.03.2020-13:54 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-15:21) Atina Coronavirüs Tedbirleri Sebebiyle Tenhalaştı

Atina'da, şimdiye dek 966 vakaya rastlanırken aralarında Batı Trakya'daki Türk bir kişinin de bulunduğu 28 kişi yaşamını yitirdi.

23 Mart'ta yürürlüğe giren ülke çapında sokağa çıkma yasağı çerçevesinde, dışarıya yalnızca gidilecek yerin yazıldığı bir formla çıkılabiliyor.

Polis, başkentin pek çok yerinde yaptığı kontrollerle yasağı ihlal edenlere 150, yurt dışından gelen ve 14 günlük tecrit kuralına uymayan kişilere ise 5 bin Euro para cezası veriyor.

Yunanistan'da, halkın market, hastane ve eczaneye gitmek, egzersiz yapmak ve evcil hayvanlarını gezdirmek dışında sokağa çıkmaları yasaklandı.

TÜRK KÖYÜ KARANTİNADA

Diğer taraftan Batı Trakya'daki Mustafçova (Miki) Belediyesine bağlı Türk köyü olan Şahin köyü, virüs tespit edilen kişilerin sayısının yükselmesi ve bir kişinin yaşamını yitirmesinin ardından karantina altına alındı.

YALNIZCA BRÜKSEL'E SEFER YAPILIYOR

Yunanistan'daki önlemler çerçevesinde, Aegean Airlines, bütün yurt dışı seferlerini 26 Mart'tan 30 Nisan'a dek durdurmuştu.

Şirketten gelen açıklamada, AB ile irtibatın devam etmesi bakımından yalnızca Brüksel'e az sayıda sefer gerçekleştirileceği ifade edilmiş, iç seferlerin de büyük oranda düşürüldüğü belirtilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal