Ateşkesin Bittiği Gün Saldırı Yapıldı! 30 Asker Öldü

Afganistan'da Devlet Başkanı Eşref Gani'nin ilan ettiği ateşkesin bittiği gün Taliban saldırı düzenledi. Saldırıda 30 Afgan askeri hayatını kaybetti.

20.06.2018-13:38 - (Son Güncelleme: 20.06.2018-13:41) Ateşkesin Bittiği Gün Saldırı Yapıldı! 30 Asker Öldü

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin aşağı yukarı iki hafta önce Taliban'a dönük tek taraflı ateşkes ilan edildiğini ve ateşkesin 20 Haziran'a dek devam edeceğinin açıklanmasının sonrasında, bugün ateşkesin bitmesi ile beraber Taliban ilk saldırısını yaptı, 30 kişi yaşamını yitirdi.

Başkan Gani, video ile yaptığı konuşmada, güvenlik birimlerinden, Ramazan Bayramı'nı da içine alacak biçimde Taliban'a karşı operasyonlarını bitirmesini talep etmiş, ateşkesin 12 Haziran'da başlayıp, 19 Haziran'da biteceğini söyleyerek Taliban haricindeki DEAŞ, Hakkani ve diğer terör örgütlerine dönük operasyonların süreceğini söylemişti.

Taliban da Afganistan'ın ateşkes talebine karşılık, tarihinde ilk defa ateşkes ilan etmiş, fakat 2 gün önce ateşkesin bittiği tarihte savaşa tekrar başlayacaklarını açıklamışlardı.

Reuters haber ajansı, Taliban'ın bugün yaptığı saldırıda 30 güvenlik personelini öldürüldüğünü açıkladı.

Valilikten mesele ile ilgili yapılan açıklamada, saldırının Ramazan Bayramı çerçevesinde ilan edilen ateşkesten bu güne ilk saldırı olduğu ve saldırganların bölgede olan bir askeri üssü ele geçirdiği öğrenildi.

Kent Konseyi Başkanı Abdul Aziz Bek yaptığı konuşmada, Taliban´ın Balamerghab civarında olan bir askeri üssü hedef aldığını bildirdi ve ekledi:

"Çok sayıda Taliban militanı değişik yerlerden bölgeye saldırı yaptı. Uzun süren mücadele neticesinde 30 Afgan askeri öldürüldü ve askeri üs Taliban tarafından ele geçirildi."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal