Arjantin'de Zam İçin Protesto

Arjantin'de binlerce kişi, maaşlara zam yapılması ve sosyal yardımların artırılması talebiyle protesto düzenledi.

28.08.2019-22:02 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-21:59) Arjantin'de Zam İçin Protesto

Arjantin'de binlerce kişi, sokaklara dökülerek hükümeti protesto etti.

OTOBAN 4 SAATLİĞİNE TRAFİĞE KAPANDI

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sol görüşlü örgütlerin öncülüğünde, başkent Buenos Aires'te "Ulusal Mücadele Günü" adlı gösteri düzenlendi. Gösteri nedeniyle binlerce kişi, sabah saatlerinde, sokağa çıktı. Şehrin başlıca otoyollarından 25 Mayıs Otobanı, göstericilerin yolu kesmesi nedeniyle 4 saatten fazla trafiğe kapandı.

METRO ÇALIŞANLARI DA EYLEM YAPTI

Gösterilere şehrin farklı yerlerinde başlayan gruplar, şehir merkezi yakınında bulunan Sosyal Gelişme Bakanlığının yakınında toplandı. Metro çalışanları da göstericilere destek vererek iş bırakma eylemi yaptı. Gösteriler nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşandı.

SOSYAL YARDIM TALEP EDİYORLAR

Hükümet karşıtı pankart taşıyan ve sloganlar atan göstericiler, hükümetten, acil gıda kanunun yeniden yürürlüğe girmesini, maaşlara zam yapmasını ve 2 bin Arjantin pezosu (200 TL) sosyal yardım yapmasını talep etti. 2002 yılında kabul edilen ve bir yıl yürürlükte kaldıktan sonra askıya alınan acil gıda kanunu, 16 yaşından küçük çocukların beslenmesini garanti altına almak için Ulusal Gıda ve Beslenme Güvenliği Programının kurulmasını öngörüyor.

Son dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal