Arjantin, Hizbullah'ı Terör Örgütleri Listesine Aldığını Açıkladı

Arjantin Dışişleri Bakanı Faurie, Hizbullah'ın, Terörizm ve Finansmanıyla Bağlantılı Kişi ve Kurumlar Listesi'ne alındığını açıkladı

20.07.2019-11:28 - (Son Güncelleme: 20.07.2019-12:12) Arjantin, Hizbullah'ı Terör Örgütleri Listesine Aldığını Açıkladı

Arjantin Dışişleri Bakanı Jorge Faurie, bölgedeki birçok ülkeden bakanların katıldığı '2. Terörle Mücadele ve Güvenlik Konferansı'nın ardından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile basın toplantısı gerçekleştirdi.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 1994 yılında Yahudi Kültür Merkezi'ne (AMIA) gerçekleştirilen, 85 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı hatırlatan Faurie, kurbanların anılarını ve ailelerinin acılarını canlı tutmanın önemli olduğunu vurguladı.

Terörizmle mücadelenin önemi üzerinde duran Faurie, "Bölgedeki ülkelerin birçoğuyla Hizbullah'ın bölgemiz için ne kadar tehlikeli olduğu hakkında hem fikiriz" ifadesinde bulundu.

Faurie, Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri'nin terörle mücadele noktasında azimle çalıştığını aktararak, "Hizbullah, Devlet Başkanı Macri'nin imzasıyla Terörizm ve Finansmanıyla Bağlantılı Kişi ve Kurumlar Listesi'ne kaydedildi" ifadesinde bulundu.

'UMARIZ BÖLGEDEKİ DİĞER ÜLKELER DE ARJANTİN'İ ÖRNEK ALIR'  

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu hedef alarak, Maduro hükümetinin devrilmesi için az bir zaman kaldığınıöne sürdü.

AMIA saldırısını, İran'ın Hizbullah üzerinden yaptığını iddia eden Pompeo, "Bu tür saldırılar, bize terörizmin varsayımsal bir tehlike olmadığını hatırlatmalı" şeklinde konuştu.

Hizbullah'ın Arjantin'de Terörizm ve Finansmanıyla Bağlantılı Kişi ve Kurumlar Listesi'ne alınmasından duyduğu memnuniyetini belirten  Pompeo, şunları aktardı:

"Hizbullah'ı terörist olarak işaretleyerek aldığı önlem için Arjantin'i tebrik ediyoruz. Umarım bölgedeki diğer ülkeler de Arjantin'i örnek alır. Bu tehdidin üstesinden gelmenin tek yolu ortak çalışmadır."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal