Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Araştırma Sonucu Açıklandı Araplar Zor Durumda

Arap Araştırma ve Siyaset Çalışmaları Merkezi'nin hazırlamış olduğu 2017 Arap Endeksi sonuçlarına göre Arap ailelerinin yüzde 30'unun ihtiyaç sahibi olduğunu ortaya çıktı

10.05.2018-10:37 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-10:26) Araştırma Sonucu Açıklandı Araplar Zor Durumda

Arap ülkelerinde düzenli olarak gerçekleştirilen bir araştırma projesi olan Arap Endeksi'ne 11 Arap ülkesinden 18 bin 830 kişi katıldı.

Ankete katılan Arap ailelerinin yüzde 46'sı aylık gelirlerinin temel ihtiyaçlarını karşıladığını fakat birikim yapma imkanı bulamadıklarını, yüzde 30'u, gelirlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini, çoğunlukla gelen yardımlarla hayatlarını sürdürdüklerini ifade etti.

ARAP ÜLKELERİNDE DEMOKRASİ

Söz konusu endekse göre katılımcıların yüzde 74'ü demokratik sistemi özümsemiş ve bu doğrultuda istem duyarken yüzde 17'si buna karşı çıktı.

Arap ülkelerinde Arap Baharı gibi yaşanan devrimlere de yer verilen endekste katılımcıların büyük çoğunluğu devrimlere olumlu karşılarken sadece yüzde 3'lük bir kesim bunun bir komplo olduğu görüşünü savundu.

Arap devrimlerinin geleceğiyle ilgili ise katılımcıların yüzde 45'i yaşanan devrimlerin halihazırda bir tökezleme döneminden geçtiği fakat hedefine ulaşacağını, yüzde 34'ü ise devrimlerin sona erdiğini ve eski rejimlerin yeniden yönetime geldiğini ifade etti.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ VE İSRAİL'İN POLİTİKALARI

Katılımcıların dörtte üçü Amerika Birleşik Devletleri’nin Filistin, Suriye, Irak, Libya ve Yemen'de uyguladığı politikasını, üçte ikisi de İran ve Rusya'nın bu ülkelerde uyguladığı politikasını "kötü" olarak nitelendirdi. Endekste, Arapların yüzde 87'sinin İsrail'i hiç tanımadığı ortaya çıktı.

Ulusal güvenlik konusunda ise katılımcıların yüzde 67'si İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri’ni, yüzde 10'u ise İran'ı en büyük tehdit unsuru olarak gösterdi. Yüzde 92'si terör örgütü DEAŞ'a muhalif olduğunu, yüzde 3'ü olumlu, yüzde 2'si ise çok olumlu yaklaştığını ifade etti. Yüzde 42'si insanları DEAŞ'a katılmaya sevk eden faktörlerin altında yoksulluk, işsizlik, baskıcı politikalar ve toplumsal eşitsizliğin yattığını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;