Arap Birliği'nden Fas'a Destek!

Arap Birliği, İran ile diplomatik ilişkilerini geçtiğimiz günlerde bitirme kararı alan Fas’ı desteklediğini duyurdu.

03.05.2018-10:07 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-10:05) Arap Birliği'nden Fas'a Destek!

Arap Birliği sözcüsü Mahmud Afifi, yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Arap Birliği, içişlerine yönelik tehlikeli ve kabul edilemez müdahaleleri nedeniyle İran ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı alan Fas'ın yanında yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

ARAPLAR TAVRINI ORTAYA KOYDU

Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen Arap Birliği zirvesinde İran'ın müdahaleleriyle alakalı alınan kararın Arapların bu husustaki kati tavrını ortaya koyduğu ifade eden açıklamada, "Yaşanan gelişme, Arap devletlerinin, İran'ın istikrarsızlık ve kaos ortamı yayma hedefine karşı sessiz kalmaması gerektiğini göstermektedir’’ yorumunda bulunuldu.

Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita, "Hizbullah örgütü ile Polisario Cephesi arasındaki ilişkinin Fas güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiği sebebiyle" önceki gün İran ile diplomatik ilişkilerin kesildiğini açıklamıştı.

Bakan Burita, konuya dair yaptığı açıklamada, Fas'ın, Lübnan merkezli Hizbullah örgütü ile Polisario Cephesi arasındaki ilişki nedeniyle İran'ın başkenti Tahran'daki elçiliğini kapatma kararı aldığını ve İran'ın Rabat Büyükelçisinin de Fas’ı terk etmesini istediğini ifade etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal