Apple'a Kötü Haber! iPhone Satışları Yasaklandı

Alman mahkemesi tarafından verilen karar sonucunda Apple`ın Almanya`da olan tüm mağazalardan iPhone 7 ve iPhone 8 model telefonlarını toplatılması için harekete geçildi. Böylelikle iPhone 7 ve iPhone 8'in Almanya`da satışı olmayacak.

04.01.2019-17:07 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-17:00) Apple'a Kötü Haber! iPhone Satışları Yasaklandı

Alman mahkemesi tarafından verilen karar sonucunda Apple`ın Almanya`da olan  tüm mağazalardan iPhone 7 ve iPhone 8 model telefonlarını toplatılması için harekete geçildi. Böylelikle iPhone 7 ve iPhone 8'in  Almanya`da satışı olmayacak.

SATIŞI YASAKLANDI

Geçtiğimiz haftalarda Alman mahkemesi, Qualcomm'a ait olan ve cihazlarda güç tasarrufu sağlayan bir özelliğin izin alınmadan Apple cihazlarında kullanıldığı kararıne vermişti. Mahkemede alınan karar da iPhone 7 ve iPhone 8'in Almanya'da satışının yasaklanması yönünde olmuştu.

YASAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Alman mahkemesi, bu satış yasağının yürürlüğe girmesi amacı ile Qualcomm'un 1,52 milyar dolar kefalet bonosuna imza atmasını istemişti. Bugün itibariyle Qualcomm, ilgili sözleşmeyi imzaladı ve satış yasağı yürürlüğe girmiş oldu.

APPLE: UMUTSUZ BİR GİRİŞİM

Diğer yandan, Çin'de de iPone X ve iPhone 8'in yasaklanmasını sağlayan Qualcomm'a Apple'ın tepkisi, Şirketlerimiz arasındaki gerçek sorunlara odaklanmak yerine, umutsuz bir girişim' ifadeleri ile oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal