Apple ile AB Hakim Karşısında

Merkezi ABD'de olan Apple'ın, İrlanda'daki çalışmalarından dolayı geriye dönük 13 milyar avronun üzerinde vergi borcu çıkaran Avrupa Birliği (AB) Komisyonu kararına karşı açtığı davanın ilk duruşması gerçekleşti.

17.09.2019-17:17 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-16:46)

Dünyanın önde gelen firmalarından, merkezi ABD'de olan Apple'ın, İrlanda'daki çalışmalarından dolayı geriye dönük 13 milyar avronun üzerinde vergi borcu çıkaran Avrupa Birliği (AB) Komisyonu kararına karşı açtığı davanın ilk duruşması gerçekleşti.

AB Komisyonu'nun eskiye yönelik çıkarttığı vergi borcuna ilişkin Apple'ın başlattığı hukuki işlem, AB'nin sulh hukuk mahkemesi olarak yürütülen Lüksemburg'daki Genel Mahkeme'de yapılan ilk duruşmayla başladı.

5 hakimin bulunduğu mahkemedeki ilk oturum, 2 gün sürecek.

Bahsi geçen davanın sonuçlanmasının ise birkaç ay süreceği düşünülüyor.

Bir Önceki Soruşturma 3 Yıl Sürmüştü

AB Komisyonu, Apple'ın İrlanda'da kurduğu şirketlerin vergilendirilmesine yönelik 3 yıl süren soruşturmasını Ağustos 2016'da sonlandırmıştı.

AB Komisyonu, Apple'ın, İrlanda'da yararlandığı vergi uygulamasının yasa dışı olduğuna bildirmiş, 2003'ten 2014'e kadar olan dönem için 13 milyar avro ve faizinin geri alınmasını istemişti. İrlanda yönetimi ve Apple firması ise komisyonun kararına yönelik hukuki süreç yürütmüştü.

Apple'ın İrlanda'da Yararlandığı Vergi İşlemleri AB Yasalarına Uygun Değildir

Bir AB üyesi ülkenin kamu desteklemelerini kontol etme yetkisi olan AB Komisyonu, Apple soruşturmasında şirketin İrlanda'da faydalandığı vergi uygulamalarının AB kurallarına uygun olmadığını bildirmişti.

Apple, AB'yi tek yönlü davranmak ve eskiye dönük İrlanda'daki vergi kurallarını değiştirmekle yargılamıştı.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal