AP'den Türkiye’deki Belediyeler İçin Karar

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye'de terör bağlantıları sebebiyle üç Büyükşehir Belediye Başkanının görevden alınmasını eleştiren bir karar taslağını onayladı.

19.09.2019-16:36 - (Son Güncelleme: 19.09.2019-16:05)

Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye'de terör bağlantıları sebebiyle üç Büyükşehir Belediye Başkanının görevden alınmasını eleştiren bir karar taslağını onayladı.

Strazburg'da bir araya gelen AP Genel Kurulu, el kaldırarak oylama yöntemiyle aldığı kararda, Türkiye'nin Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden uzaklaştırılmasını sert eleştirdi.

AP Genel Kurulunca alınan kararda, bahsi geçen belediye başkanlarının terörle koordineli olduğuna dair iddiaların "tartışılır" olduğu vurgularken, kayyum atamalarının demokratik yapıyı güçsüzleştirdiğini vurguladı.

Karayel'in KPK Başkanına Gönderdiği Mektup 

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı İsmail Emrah Karayel, geçtiğimiz gün AP milletvekilleri için bir yazarak, Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının neden görevden alındıklarını beyan etmişti.

Bahsi geçen belediye başkanlarına ilişkin terör örgütü PKK/KCK'ya üye olmak ve üst düzey yöneticilik yapmak sebepleriyle çok sayıda soruşturma ve adli kovuşturma yapıldığını hatırlatan Karayel, şunları ekledi:

"Hiçbir demokrasinin, yetkisini kötüye kullanan ve terörü destekleyen bir belediye başkanının yasa dışı faaliyetlerine izin vereceğini düşünmüyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal