Anketlere göre Joe Biden Başkan

ABD’de başkanlık seçimine az bir zaman kaldı. Reuters anketine göre Demokrat aday Joe Biden, Başkan Donald Trump’la arasındaki farkı açıyor. Reuters/Ipsos tarafından yapılan son ankete göre Biden ve Trump arasındaki oy farkı yüzde 10’a yükseldi.

06.10.2020-12:18 - (Son Güncelleme: 06.10.2020-11:57) Anketlere göre Joe Biden Başkan

Son anketlere göre 3 Kasım seçimlerinde oy kullanacak olan seçmenlerin yüzde 41’i Başkan Trump’a oy vereceğini söyledi. Biden’ı destekleyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 51’e yükselirken. Seçmenlerin yüzde 4’ü tercihini diğer partilerden yana kullanırken yüzde 4’ü de kararsız olduğunu iletti.

Fakat her ne kadar Biden, ABD genelindeki toplam oy oranlarında aradaki farkı açsa da yüksek sayıda seçici delege çıkaran önemli eyaletlerde Trump’la Biden arasındaki mücadele devam ediyor. ABD’de başkan seçiminde çıkarılan seçici delege sayısı etkileyici rol oynuyor.

Demokrat seçmenlerin 10’da 9’u, Cumhuriyetçi seçmenlerinse yarısı, ABD Başkanı Donald Trump'ın, salgını daha ciddiye almış olması halinde kendisinin de hasta olmayacağına inanmakta. ABD halkının yüzde 65’i Corona virüsü salgını nedeniyle kaygı duymaya devam ediyor.

Ankete katılanların yüzde 55’i Başkan Trump’ın kamuoyuna yanlış bilgi verdiğine inanırken yüzde 34'lük bir kesim Trump’a inandığını söylüyor. Yüzde 11 ise Başkan’ın doğru söyleyip-söylemediği konusunda emin olmadığını aktarıyor.

ABD halkının yüzde 57’si Başkan Trump’ın salgın krizi yönetimini doğru bulmadığını ifade ederken bu oranın son bir haftada yüzde 3 artış göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Ankete göre ABD halkının yüzde 67’si seçim için yapılan mitinglerin iptal edilmesini istiyor. Yüzde 59’u da Trump hastalığı tamamen atlatana kadar iki aday arasındaki TV tartışma programlarının da yapılmamasından yana.

Uzmanlar Trump’ın Corona virüsüne yakalanmasının başkanlık yarışını nasıl etkileyeceğinin şu aşamada belirsiz olduğunu dile getiriyorlar.

Reuters/Ipsos anketinin 1005 kişiyle gerçekleştirdiği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal