Ankara’daki Üçlü Zirve Rus Basınına Nasıl Yansıdı?

Rusya, Türkiye ve İran devlet liderlerinin Ankara’da gerçekleştirdiği ‘Suriye’ zirvesi, Rus basınında da etraflıca masaya yatırıldı.

17.09.2019-13:30 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-13:22)

Rusya Devlet Başkanı, zirvede imzalanan anlaşmaların ‘Suriye'deki krizin kesin çözümüne hizmet edeceği, bu ülkede barışı ve güvenliği sağlamanın yanı sıra egemenliğini, birliğini ve toprak bütünlüğünü güçlendireceğini’ belirtti. Ayrıca Putin, ABD birliklerinin Suriye’de yasadışı olarak bulunduğunu ve herkesin de bunu bildiğini belirtti.

Rus lider, ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD ordusunu Suriye’den çekmesi kararının sonuna kadar uygulanacağı gerçeğinden hareket edeceklerini ifade etti.

İZVESTİYAVA GAZETESİ: RUSYA, TÜRKİYE VE İRAN, SURİYE'Yİ BARIŞA YAKLAŞTIRDI

Devlet Başkanı Vladimir Putin, ‘Astana üçlüsünün’ beşinci zirvesinin Suriye’de barış sürecini geri dönülmez hale getirdiğini belirtti. Uzmanlara göre 2017'den bu yana bu üç ülke, bölgede terör tehdidini en aza indirmek için her türlü çabayı sarf etti.

TASS AJANSI: PUTİN, SUUDİ ARABİSTAN'A S-300 VE S-400'Ü SATIN ALMA TEKLİFİNDE BULUNDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan hükümeti Rus silahları almaya karar verirse, Rusya'nın Suudi Arabistan'ın ülkeyi savunmasına yardım etmeye hazır olduğunu belirtti. Putin: “Ülkelerini korumak amacıyla, Suudi Arabistan'a uygun yardım sağlamaya hazırız, zamanında İran hükümetinin S-300'ü satın alarak yaptığı gibi, ayrıca yakın zamanda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın S-400'leri satın aldığı gibi akıllıca bir devlet kararı vermesi yeterlidir” dedi.

RT: ÇÖZÜMDE KOMİTE ÜYESİ SURİYELİLER ÇABA GÖSTERMELİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tarafların, Suriye'deki anayasa komitesinin Suriye'deki durumun normalleşmesi üzerinde belirleyici bir etkiye sahip olacağından hareket ettiğini belirtti.

Rus lider, komite üyeleri olan Suriyelilerin, kendilerinin ellerinin ve ayaklarının bağlanmasına izin verilmemesi gerektiğini, gönüllü olarak çalışmaları ve olumlu bir sonuç için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal