Angelina Jolie Iraklı Aileleri Ziyaret Etti

Dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie, Irak'ta DEAŞ saldırısı sonucunda mağdur olan aileleri ziyaret ve uluslararası kuruluşlara çağrıda bulundu.

18.06.2018-00:20 - (Son Güncelleme: 18.06.2018-00:36)

Oscar ödüllü oyuncu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Irak'ta mağdur konumunda olan göçmenlere yardım için uluslararası topluma seslendi.

Irak'ın Duhok vilayetindeki Dumiz kampını ziyarette bulunan ünlü oyuncu Jolie, burada düzenlediği basın toplantısında, geçen bir senenin sonrasında kamplardaki göçmenlerin durumunun daha da kötü bir hal kazanadığını ifade etti.

"Musul kentinde yıkımı açık bir şekilde gördüm. İnsanların tıbbi yardıma, eğitim desteğine ve diğer bazı hizmetlere ihtiyacı var. Çatışmalarda eşlerini kaybeden ve evlerini kendileri inşa eden kadınlar da gördüm. Bu kadınların aynı zamanda yetim çocukları da vardı" diye konuşan dünyaca ünlü yıldız Jolie, dünyadaki hükümetlere ve uluslararası kuruluşlara Irak'ta kötü bir vaziyette bulunan göçmenlere yardım etme ve evlerine geri dönebilmelerinin sağlanması için seslendi.

Ninova Operasyonları Komutanlığında sorumlu Albay Ahmed el-Ceburi de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Jolie'nin dün Musul'un batısındaki Zenceli bölgesine gittiğini ve savaştan zarar gören Iraklı 3 aileye ziyaret gerçekleştirdiğini ifade etti.

Albay Ceburi, ünlü oyuncu Jolie'nin nakdi yardımda bulunmak ve eski şehir bölgesinin imarı için Musul'un durumunu gözlemlediğini belirtti.

BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Irak'ta daha önce de DEAŞ'ın saldırıları sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan göçmenlere ziyaret gerçekleştirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal