Angela Merkel: 'Silah Değil, Diplomasi' Dedi!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Biz, Suriye-Türkiye sınırında Türkiye'nin güvenlik çıkarlarının askeri araçlarla değil, sadece diplomatik yollarla korunabileceğine inanıyoruz." dedi.

17.10.2019-13:28 - (Son Güncelleme: 17.10.2019-13:51)

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Biz, Suriye-Türkiye sınırında Türkiye'nin güvenlik çıkarlarının askeri araçlarla değil, sadece diplomatik yollarla korunabileceğine inanıyoruz." dedi.

Merkel, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, Barış Pınarı Harekatı'na, mültecilerle ilgili yapılan Avrupa Birliği (AB)-Türkiye mutabakatına ve Brexit'e yönelik açıklamalar yaptı.

AB Liderler Zirvesi'nde bugün ve yarın Türkiye'yi de görüşeceklerini dile getiren Merkel, "Türkiye ile ilişkilerimiz çok yönlü. Türkiye Avrupa'nın komşusu ve NATO partneridir. Avrupa'nın sınırındaki durum hepimizi doğrudan etkiliyor." dedi.

Türkiye'nin anlaşılabilir güvenlik çıkarları olduğunu vurgulayan Merkel, "Biz, Suriye-Türkiye sınırında Türkiye'nin güvenlik çıkarlarının askeri araçlarla değil, sadece diplomatik yollarla gerçekten iyi şekilde korunabileceğine inanıyoruz." açıklamasını yaptı.

Türkiye'ye birçok kez Suriye'nin kuzeydoğusuna yaptığı harekatı durdurma çağrısında bulunduğunu söyleyen Merkel, Almanya'nın şu anki şartlar altında Türkiye'ye silah vermeyeceğini, Avrupalı partnerlerin de bu tutumda olmalarından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal