Amsterdam Belediye Başkanı'ndan Burka Yasağı Açıklaması

Hollanda'da Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, ülkede kabul edilen burka yasağının başkentte uygulanmasının düşünülmediğini açıkladı.

24.11.2018-11:08 - (Son Güncelleme: 24.11.2018-11:03) Amsterdam Belediye Başkanı'ndan Burka Yasağı Açıklaması

Hollanda'da Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, ülkede kabul edilen burka yasağının başkentte uygulanmasının düşünülmediğini açıkladı. Halsema, Cuma akşamı katıldığı "Gençlik ve Güvenlik" programı sonrası AT5 televizyonuna açıklama yaptı.
Burka yasağını uygulamayı düşünmediğini ifade eden Halsema, "Bunun bizim kentimize hiç yakışmadığını ve bir kadın burkalı olduğu için onu toplumdan soyutlamanın Amsterdam'a ait bir uygulama olmadığını düşünüyorum" sözlerini iletti. Halsema, burka yasağının büyük ve ağır bir durum olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Halsema, "Aslında yasaları uygulamamız lazım fakat yasa ve yönetmelikleri uygulamada hangisine öncelik verip vermeyeceğimize kendimiz karar verebiliyoruz" dedi.

Hollanda Senatosu 5 ay önce, tartışılan burka yasağı yasasını kabul etti. Yasayla, eğitim ve sağlık sektörü, toplu taşıma araçları ve devlet dairelerinde kişilerin, yüzü tanınmayacak şekilde tekstil, maske veya kask gibi unsurlarla kullanması yasaklanıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal