Amonyum Nitratı Satın Alan Şirketten Açıklama Geldi

2 bin 750 ton amonyum nitratın patladığı Lübnan'daki felaketin detayları ortaya çıkmaya başladı. Amonyum nitratın siparişi veren şirketten ilk açıklama geldi.

08.08.2020-11:45 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-11:52) Amonyum Nitratı Satın Alan Şirketten Açıklama Geldi

4 Ağustos'ta Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki limanda meydana gelen patlamanın yankıları devam ederken yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. 5 binden fazla kişinin yaralandığı ve 154 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

2 bin 750 ton amonyum nitratın 6 senedir depoda tutulduğunun öğrenilmesinin ardından siparişi veren şirketin sözcüsü CNN International’a konuştu.

'SİPARİŞİ BİZ VERDİK'

Fabrica de Explosivos Moçambique’in (FEM) sözcüsü, 'Siparişi biz verdik, bunu doğrulayabilirim. Genellikle siparişi verdiğinizde, ne satın almış alırsanız olun, malınızın teslim edilmemesi çok rastlanır bir şey değil. Bu bir gemi, postada kaybolan bir mektup değil' dedi.

'ÖDEME YAPMADIK, TESLİM ALMADIK'

Geminin Gürcistan'dan 2013 yılının Eylül ayında yola çıktığını söyleyen FEM sözcüsü, 'Gemi Lübnan’a ulaştıktan sonra ticareti yaptığımız şirketten bir bilgilendirme geldi. Gemide bir sorun olduğunu ve teslimatın yapılamayacağını söylediler. Bu yüzden hiç ödeme yapmadık, hiçbir şey teslim almadık' ifadelerini kullandı.

Lübnan'da patlayan nitratın kendilerine ait olduğunu söyleyen FEM sözcüsü, 'Bu uzun süre kullanmadan saklamak isteyeceğiniz bir materyal değil. Bu tehlikeli ve sıkı kurallarla taşınması gereken bir materyal' sözleri ile konuşmasını tamamladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal