Amerikalılar Temizlik ve Hijyende Peygamber Efendimizi Örnek Gösterdiler

ABD’nin ünlü haber dergisi Newsweek, okurlarına Kapaktan temizlik ve hijyen konusunda Rasulullah aleyhisselam efendimizi ve onun sünnetlerini örnek gösterdi.

26.03.2020-16:05 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-16:45) Amerikalılar Temizlik ve Hijyende Peygamber Efendimizi Örnek Gösterdiler

ABD’nin dünyaca ünlü haber dergisi Newsweek son sayısında başta ABD’liler olmak üzere bütün dünyadaki okurlarını temizlik ve hijyen konusunda bilgilendiren bir haber yayımladı. Dergi yayımladığı yazıda Muhammed aleyhisselam efendimizin kitlesel hastalıklar, temizlik ve hijyen konusundaki sünnnet ve tavsiyelerini okurlarıyla paylaştı.

İslam, Hıristiyanlık ve Toplum Bilim üzerine araştırmaları ile bilinen Dr. Craig Considine tarafından kaleme alınan yazı "Yalnızca Duanın Gücü Tek Başına Coronavirüs Gibi Bir Salgını Durdurabilir Mi? Muhammed Peygamber Dahi Bunun Aksini Düşünüyordu." başlığını taşıyor.

Coronavirüs ile mücadele konusunu Considine, Peygamber efendimizin salgın hastalıklara karşı aldğı ve alınması gereken önlemlerinden alıntı yaparak okurları ile paylaştı.

Temizlik, hijyen ve salgın hastalıklarla ilgili uzun uzun Peygamber efendimizden söz eden Considine, Rasulullah aleyhisselam efendimizin temizlik ile ilgili şu hadislerini de yazısında alıntıladı. Eğer bir beldede salgın olduğunu duyarsanız buraya girmeyin, bulunduğunuz bir beldede salgın olursa da oradan ayrılmayın.

- Temizlik imanın bir parçasıdır.

- Uyandığınız zaman, yemek yedikten önce ve sonra ellerinizi yıkayın.

- Tedavi olun. Allah, yaşlılık haricinde dermansız bir hastalık yaratmamıştır.

- Hz. Muhammed bir gün, devesini bağlamayan ve Allah'a tevekkül ettiğini söyleyen bir bedeviye şöyle söylemiştir: 'Deveni bağla, ondan sonra tevekkül et.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal