Almanya'dan Türkiye Çarkı

Dün Cerablus'ta Fırat Kalkanı harekatı başlatan Türkiye'yle ilgili bir açıklama da Almanya'dan geldi. Almanya geçmiş dönemdeki tavrından çark ederek Türkiye'ye operasyon konusunda destek verdi.

25.08.2016-11:24 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Almanya'dan Türkiye Çarkı
Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyi Cerablus’ta başlattığı Fırat Kalkanı askeri operasyonuyla ilgili Almanya ilk kez açıklama yaptı.

Ülkelerinde terör örgütü PKK’nın gösteri ve propagandalarına izin veren, Cumhurbaşkanı Erdoğan içinse sınırlar koyan Almanya, dün gerçekleştirilen harekâtla birlikte adeta çark etti.

“ANLAYIŞLA KARŞILIYORUZ” AÇIKLAMASI

Dün Türkiye’nin ortaya koyduğu kararlı duruş, operasyon başarısı Almanya’nın da görüşünün değişmesinde önemli rol oynadı.

Türkiye’nin başlattığı Cerablus operasyonuyla ilgili açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schafer, operasyonu anlayışla karşıladıklarını açıkladı.

“TÜRKİYE BİRLİK İÇERİSİNDE HAREKET ETTİ”

Suriye’de düzenlenen operasyonun Türkiye ve koalisyon güçleri tarafından DAEŞ’la mücadeleye yönelik olduğunu belirten sözcü Schafer, DAEŞ’le mücadeledeki hedefleri ve amaçlarında birlik içerisinde olduğunu belirti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaer ayrıca Suriye’deki siyasi krizin sonlanması için çözümden yana olduklarını belirtti. Türkiye’nin kararlı duruşunun ardından çark eden Almanya, Cerablus’ta gerçekleştirilen harekatın Türkiye’nin hakkı olduğunu belirtti.

Sözcü Schafer yaptığı açıklamada, “Ankara haklı ya da haksız olarak ülke topraklarındaki PKK ile Suriye tarafındaki güçlerin bağlantıların olduğundan yola çıkmaktadır. Bu saptamayı saygıyla karşılıyor ve Türkiye’nin başlattığı askeri operasyonun bu tarz terörist hareketlere karşı meşru savunma hakkı olarak görüyoruz” dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal