Almanya'dan Suudilere Büyük Hamle!

Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier, Arabistan için silah ihracat izninin onaylanmayacağını duyurdu.

22.10.2018-15:31 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-15:14) Almanya'dan Suudilere Büyük Hamle!

Pazar akşamı bir konuşma yapan Başbakan Trudeau'ya, Suudi Arabistan ile olan 15 milyar Kanada doları değerindeki savunma anlaşması soruldu.

Trudeau, Suudi tarafının anlaşmadaki kayıtlara uyması gerektiğini ancak kayıtlara uymaması halinde anlaşmayı feshedebileceklerini ifade etti.

Justin Trudeau geçen perşembe günü yayınlanan Tout Le Monde En Parle iismli programda da Cemal Kaşıkçı olayı için söz konusu Suudi Arabistan bile olsa Kanada'nın daima insan haklarını savunacağını dile getirmişti.

ALMANYA'DAN DAVET

Suudi Arabistan’ın Berlin Büyükelçisi Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hadisenin yansımalarını değerlendirmek üzere Dışişleri Bakanlığına davet edildi. Almanya, Suudi Bakanlığın yaptığı açıklamada, ortak toplantıda Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yansımaların masaya yatırılacağı belirtildi. Açıklamada, 'Dışişleri Bakanlığında kısa bir konuşma yapılması bekleniyor' şeklinde ifadeler yer aldı..

ALMANYA'DAN SOMUT HAMLE

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, federal hükümetin şimdilik Suudi Arabistan'a silah ve savaş malzemesi ihraç edilmesini yeni isteklerin kabul edilmeyeceğini ve Avrupa Birliği bünyesinde ortak tavır alınması için harekete geçtiklerini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal