Almanya'dan İran ve Irak'a Yapılan Uçuş Seferleri Ertelendi!

Alman hava yolu şirketi olan Lufthansa, İran ve Irak'a uçuşları ve iki ülkenin hava sahalarından ilerleyen uçuş yollarını "tedbiren" ertelediğini açıkladı.

08.01.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 08.01.2020-14:14) Almanya'dan İran ve Irak'a Yapılan Uçuş Seferleri Ertelendi!

Alman hava yolu şirketi olan Lufthansa, İran ve Irak'a uçuşları ve iki ülkenin hava sahalarından ilerleyen uçuş yollarını "tedbiren" ertelediğini açıkladı.
Söz konusu açıklamada, ABD ile İran arasında Orta Doğu'da tırmanan gerilim sebebiyle İran ile Irak hava sahasından geçen uçuşların güzergahlarının alınan talep üzerine "tedbiren" değiştirilmesi kararı alındığı ve bu ülkeler üzerinden uçuşların gerçekleşmediği bildirildi.
Lufthansa, günlük yapılan Frankfurt-Tahran uçuşunun gerçekleşmeyeceğini ve cumartesi günü planlanan Erbil uçuşunun da ertelendiğini açıkladı.

Sabah saatlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 176 kişiden kurtulan olmadığı bildirilmişti.
Bununla birlikte, ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Amerikan hava yolu şirketleri ve pilotlarının İran, Irak ve Basra Körfezi üzerinde uçmalarını yasakladığını ilan etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal