Almanya'dan Doğu Akdeniz’de İstikrar Açıklaması!

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin’de yapılan basın açıklamasında, Almanya’nın Doğu Akdeniz hususunda Yunanistan ve Türkiye ile görüşmeleri devam ettirmelerinin gerekliliğine vurgu yaptı.

24.08.2020-16:44 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-13:54) Almanya'dan Doğu Akdeniz’de İstikrar Açıklaması!

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Almanya’nın Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan ve Türkiye ile görüşmeleri sürdürmesinin önemli olduğunu söyledi.

''Doğu Akdeniz, gerilime değil istikrara ihtiyaç duyduğumuz bir bölgedir.'' ifadelerini kulanan Seibert, bundan dolayı Alman hükümetinin Türkiye ile Yunanistan arasında doğrudan görüşmelerin olması ve ihtilaflı konuların burada ele alınması için çaba sarf ettiğini kaydetti.

Toplantıda yer alan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger de Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın yarın Atina ve Ankara’ya gelerek toplantolar düzenleyeceklerini dile getirdi.

Burger, söz konusu görüşmelerde bilhassa Doğu Akdeniz’deki gerilimin masaya yatıracağına işaret ederek karşılıklı diyaloğun gerçekleşmesi ve gerilimin engellenmesi için iki tarafın da olumlu tavır sergilemsi gerektiğini dile getirdi.

ARACI OLACAK MI?

İki ülke arasındaki ihtilafa sorun çözücü olarak üçncü bir aracının olup olmayacağı sorusuna Burger, ''Taraflar bunu isterlerse buna karşı çıkılmaz. Önemli olan iki taraf arasında doğrudan diyalog olması.'' diye yanıt verdi.

YENİ NAVTEX İLANI NASIL KARŞILANDI?

Burger, Oruç Reis'in sismik çalışma yürüteceği alan için 27 Ağustos'a kadar devam edecek yeni Navtex ilan etmesini nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soru üzerine de Türkiye’nin bu açıklamasını üzüntüyle karşıladıklarını belirterek “Türk gemisinin sismik araştırmalarının uzatılması bizim açımızdan mevcut durumda yanlış yöne atılmış bir adımdır. Şimdi gerilimin azaltılması sinyallerine ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Burger, Berlin’de bu hafta Türk, Yunan ve Alman taraflarının katılacağı ortak bir toplantının planlanıp planlanmadığına ilişkin de Berlin’de bu hafta üst düzey siyasi toplantıların yapılacağını, bu görüşmeler çerçevesinde başka görüşmelerin yapılma imkanının bulunup bulunmayacağı konusunda önceden bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal