Almanya'dan Çifte Standart! HDP'ye Miting İzni Verildi

24 Haziran seçimlerine giderken Almanya hükümeti seçimlerle alakalı olarak Türkiye'den hiçbir siyasinin ülkede seçime dönük propaganda yapmasını yasaklamıştı. Ancak Alman hükümeti yarın HDP'nin Köln'de yapacağı açık hava mitingine izin verdi.

25.05.2018-18:47 - (Son Güncelleme: 25.05.2018-20:37)

Alman kurumlarının "Türkiye'deki seçimlere yönelik Almanya'da seçim kampanyası yasağı kararı" almasına karşın, HDP'nin yarın Köln'de yapacağı açık hava mitingine izin vermesi tepkilere sebep oldu.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Yeneroğlu, AA muhabirine yaptığı konuşmada, Almanya'nın çifte standartlı tavrını eleştirerek "Türkiye'yi tehdit eden her türlü kesim Almanya'da kolaylıkla her türlü fiili gerçekleştirebiliyorken, sözde seçim kampanyası yasağı yalnızca AK Parti için geçerli." dedi.

Yeneroğlu, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Halk oylaması zamanında AK Partili vekiller havaalanında karşılanıp vatandaşla görüşmesinler diye yanlarına polis verilirken, 24 Haziran seçimleri arafesinde görüyoruz ki HDP'li milletvekilleri Almanya'da terör örgütü PKK yapılanmasının programı ile Almanya'nın her tarafında açık hava mitingleri, salon toplantıları gerçekleştirmekte ve özellikle de Türkiye'nin iç güvenliğini tehdit eden kesimlerle beraber Almanya'nın ses çıkarmadığı bir seçim dönemini en güçlü şekilde devam ettirmekte."

HDP'Lİ VEKİLLER YİNE PKK'NIN ORGANİZASYONUYLA PROGRAMLARINI SÜRDÜRMEKTELER"

Alman hükümetini son dönemlerde gerçekleştirilen programlarla alakalı birçok kez uyarıp bilgi verdiklerini söyleyen Yeneroğlu, "Kendilerini yasağı uygulaması, hukuk devleti kurallarına uyup kendi tespit ettikleri kuralları uygulamaları konusunda uyardık ancak görüyoruz ki şimdiye dek kimse oralı değil. İlerleyen günlerde HDP'li milletvekilleri gene PKK'nın programı ile Almanya'nın her tarafında programlarını devam ettirmekteler." açıklamasını yaptı.

Yeneroğlu, yarın Köln'de HDP'nin yapmayı planladığı açık hava mitingiyle alakalı, "Bunun tabii ki kabul edilmesi olası değil. Almanya'nın Türkiye'deki seçimlerle alakalı taraf olduğunu, Türkiye'nin iç işlerine müdahale ettiğini ve kesinliklikle ikili ilişkilerimize zarar verecek bir davranış içinde olduğunu özellikle kamuoyunun bilmesini arzuluyoruz." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal