Almanya'dan Audi'ye Darbe

Dizel araçlardaki egzoz emisyonunda manipülasyon yapıldığı şüphesine ilişkin soruşturma kapsamında Audi şirketinin Ingolstadt ve Neckersulm’deki tesislerinde arama yapıldı

06.02.2018-15:42 - (Son Güncelleme: 06.02.2018-15:33) Almanya'dan Audi'ye Darbe

Alman otomotiv şirketi Audi'nin Ingolstadt'daki merkezi ve Neckersulm’daki tesisinde arama yapıldığı bildirildi.

TESİSLERE BASKIN

Münih Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, dizel araçlarda egzoz emisyonunda manipülasyon yapıldığı şüphesine ilişkin devam eden soruşturma kapsamında Audi şirketinin Ingolstadt merkezinde ve Neckersulm'daki tesiste bulunan ofislerde ve Baden-Württemberg eyaletindeki bir evde bugün arama yapıldığı belirtildi. Yapılan bu aramaların odağında Avrupa pazarına yönelik üretilen 3 litrelik V6 dizel motorlarda egzoz emisyonu manipüle edilmesi için teknik mekanizmanın kullanılması olduğu ifade edilen açıklamada, soruşturmanın ise 2009’dan beri Avrupa ve ABD’de satılan en az 210 bin aracı kapsadığı kaydedildi.

AUDİ TESİSLERİNDE ARAMA

Açıklamada, aramalarda 18 savcı ile Baden-Württemberg ve Bavyera polisinin görev yaptığı aktarıldı. Audi tesislerinde 2017’nin mart ayında da polis tarafından arama yapılmıştı.

Öte yandan Almanya'nın en büyük otomobil markalarından olan Volkswagen, dizelgate skandalının ardından bu sefer de egzoz skandalı ile gündemde. VW'nin egzoz deneylerini canlılar üzerinde yaptığı ortaya çıktı. Almanya'nın otomotiv devi Volkswagen, dizel skandalının ardından bu kez de egzoz deneyini yasa dışı bir biçimde, canlılar üzerinde kullanmakla suçlanıyor.

İNSAN VE MAYMUNLARA EGZOZ DUMANI

Almanya'da dizelgate skandalının ardından toparlayamayan Volkswagen'i daha da zor günler bekliyor gibi görünüyor. Zira ortaya çıkan maymun ve insanlar üzerinde deney iddiası, bu zamana kadar hiç duyulmamış.

Skandala karışan Volkswagen'den soruşturma açıklaması yapılırken, konuya ilişkin Teftiş Kurulu'nun soruşturma başlatacağı açıklandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal