Almanya'dan Açıklama! Esed Savunmasız İnsanların Ölümünü Göze Alıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas,"Esed acımasızca savunmasız insanların ölümünü göze alıyor." dedi.

13.02.2020-18:11 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-18:18) Almanya'dan Açıklama! Esed Savunmasız İnsanların Ölümünü Göze Alıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Süddeutsche Zeitung gazetesinde paylaştığı açıklamada, İdlib'de şu an tırmanan gerginliğin dramatik bir şekilde yükseldiğini ve insani felaket boyutuna kadar ilerlediği vurgulayarak, saldırıların bitmesini istedi.

Söz konusu gerilimin önüne geçilmesine yönelik daha önce Türkiye ile Rusya arasında bir mutabakat imzalandığını hatırlatan Maas, şimdi de aynı durumun tersinin söz konusu olduğunu dile getirdi.

"Esed acımasızca savunmasız insanların ölümünü göze alıyor." diye açıklama yapan Maas, Rusya'nın rejim üzerindeki etkisini hissettirmesinin şart olduğuna işaret etti.

Almanya'nın Rusya'ya beklentilerini açık şekilde bildirdiğini söyleyen Maas, gerilimin düşürülmesi ve Suriyelilere bulundukları yerlerde yardım etmek için elinde gelen her şeyi yaptıklarını belirtildi.

Suriye'de siyasi bir çözümün gerekli olduğunun altını çizen Maas, mültecilerin durumunun kötüleşmesine engel olmanın gerektiğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal