Almanya'daki Kirli Toplantıda Dikkat Çeken İsimler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye seçim yasağı koyan Almanya yine terör propagandasına izin verdi.

20.06.2018-18:12 - (Son Güncelleme: 20.06.2018-18:15)

Almanya’nın Berlin kentinde Maxim Gorki tiyatrosu terör propagandası için Türkiye düşmanlarına verildi. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye bir dönem eşbaşkanlık yapan ve HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a destek toplantısı yapıldı.

TOPLANTIDA DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Toplantıya katılanlar arasında yer alan isimler ise dikkat çekti. Casusluktan aranan ve firari olarak Almanya’da hayatını sürdüren gazeteci Can Dündar ile her fırsatta bölücü PKK’ya destek verip, HDP’ye oy isteyen Yeşiller Partisi milletvekili Cem Özdemir, Demirtaş için konuşma yaptı.

DEMİRTAŞ'A OY İSTEDİLER

Can Dündar ile Cem Özdemir, Demirtaş’a oy isteyip, serbest bırakılması için Alman hükümetinden destek istedi. Alman hükümeti, 16 Nisan referandumunda olduğu gibi 24 Haziran sürecinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gurbetçilerle bir araya gelmesini engellemiş ve AK Parti’nin tüm seçim çalışmalarına yasak koymuştu.

ALMANYA MUHALEFETE DESTEK VERDİ

AK Parti’nin Almanya’daki Türk vatandaşlar için hazırladığı ve sosyal medya üzerinden paylaştığı videoya bile Almanya Dışişleri Bakanlığından tepki gelmişti. Fakat Almanya başta HDP olmak üzere diğer siyasilere desteğine devam etti. Muhalefetin seçim çalışmalarına hem izin verildi hem de destek sağlandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal