Almanya'daki Irkçı Saldırıda Ölenlerin 5'i Türk

Hanau kentinde iki kafeye düzenlenen silahlı saldırıda, aralarında Türklerin de bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti. Saldırı şüphelisi olduğu düşünülen aşırı sağcı Tobias R'nin evine düzenlenen baskında ise bu kişiyle beraber bir ceset daha bulundu.

20.02.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-11:48)

Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü'nden gelen açıklamaya göre, Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau'da yerel saatle 22.00'da, Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı kafede silahlı saldırı meydana geldi.

Saldırıda ağır yaralanan bir kişinin daha hastanede yaşamını yitirmesi sonucu saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 11 oldu.

Alman Haber Ajansı DPA'ya bilgi paylaşan bir polis sözcüsü, özel harekat timinin saldırgan olduğundan şüphenilen bir şahsın evine baskın gerçekleştrirdiği ve evde saldırganın yanı sıra bir kişinin daha cesedinin bulunduğunu söyledi.

Buna göre Hanau'daki saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

BILD GAZETESİ: SALDIRGAN AŞIRI SAĞCI

Alman Bild gazetesi, saldırıyı düzenleyen şahsın aşırı sağcı Tobias R. olduğunu yazdı.

Edinilen bilgiye göre, saldırıda net olmamakla birlikte 5 Türk yaşamını yitirdi.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerinin yanında olduklarını ve yaralılara da acil şifalar dilediklerini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal