Almanya'daki Erdoğan Heykeli Kaldırıldı!

Almanya'da bienal kapsamında dikilen 4 metre uzunluğundaki Cumhurbaşkanı Erdoğan heykeli, bugün polis tarafından kaldırıldı. Buna sebep olarak ise güvenlik riskleri gösterildi.

29.08.2018-16:14 - (Son Güncelleme: 29.08.2018-16:18)

Almanya'da tartışma çıkarmak amaçlı dikilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan heykeli, şiddet olaylarını getirmesi ardından güvenlik riski olduğu için yaklaşık 24 saat sonra söküldü. Bienal Direktörü Laufenberg, ''Heykeli ifade özgürlüğünü öne çıkarmak ve Erdoğan hakkında tartışma açmak için diktik.'' dedi.

WİESBADEN BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

"Bienal esnasında insan benzeri heykel dikilmesine izin verildiğini fakat Erdoğan heykeli dikileceğinin bilinmediğini" söyleyen Wiesbaden Belediyesi, Twitter üstünden şu açıklamayı paylaştı:

"Büyükşehir Belediye Başkanı Sven Gerich ve Zabıta Müdürü Oliver Franz eyalet polis teşkilatıyla beraber güvenliği daha fazla garanti olmayacağı için heykelin sökülmesine karar verdi. Bu karar Belediye Meclisi görüşmelerinde alınan sonuçla uyuşmaktadır.''

BIÇAKLI KAVGA OLDU

Üstüne küfür yazılan ve yumurta da atılan heykelin etrafında salı akşamı Erdoğan yanlıları ile karşıtlarının tartıştıklarını söyleyen polis, tartışmaların olaysız bittiğini ifade etti.

Gazeteler ise Zabıta Müdürü Franz'ın "Sözlü atışmalar zamanla itiş kakışa göndü ve bıçaklı şahıslar da görüldü." sözlerine yer verdi.

VİNÇLE SÖKÜLÜP KAMYONA YÜKLENDİ

Pazartesi dikilen 4 metre uzunluğundaki ve altın rengindeki Erdoğan heykeli salı gece yarısı itfaiyeye bağlı bir vinçle sökülerek meydandan alındı.

Bölge polisi Twitter sayfasından bununla alakalı video ve açıklama paylaştı:

"Heykel vinç yardımıyla kamyona konuldu. Heykel itfaiye tarafından sevk edilecek. Kaldırma faaliyeti bizim açımızdan olaysız oldu.''

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal