Almanya’da Türk Belediye Başkanından Türkiye'ye Gidecek İşçilere Tehdit

Almanya’da Hannover şehrinin Belediye Başkanı Belit Nejat Onay, Türkiye’ye tatile gitmek isteyen çalışanları işten atmakla tehdit etti.

07.07.2020-11:45 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-11:40) Almanya’da Türk Belediye Başkanından Türkiye'ye Gidecek İşçilere Tehdit

Türk kökenli Onay’ın Belediye Başkanı olduğu Hannover kentinin İnsan Kaynaklarından gelen açıklamada coronavirüs nedeniyle seyahat yasağının kaldırılmadığı ülkelere, Türkiye’nin adı ayriyeten zikredilerek, seyahat eden çalışanların dönüşte karantina altına alınacakları ve 2 haftalık karantina sürecinde ödeme almayacakları kaydedildi. Açıklamada seyahat esnasında coronavirüs bulaşması durumunda iş hukukunun devreye gireceği belirtilerek, çalışanlar bariz bir şekilde işten atılmakla tehdit edildi.

‘İŞÇİLERE KARŞI TEHDİT’

Göçmenler İçin Alternatif Parti (AFM) kurucusu Avukat Fatih Zingal, bu açıklamaya tepki göstererek, Almanya’daki şirketlerin benzer açıklamalar yaptığını, seyahat dönüşünde karantina uygulamasının normal olduğunu, ancak ‘iş hukuku devreye girer, gereken yapılır’ ifadelerinin çalışanlara karşı bir tehdit olduğunu ifade etti.

Zingal, sözlerinin devamında şöyle konuştu:

"Şayet o bölgeden dönüp coronavirüse yakalanacak olursanız bu süreci başlatırız, diyorlar. Vatandaş Türkiye'de maskeyle dolaşıp, sosyal mesafe kuralına uyuyorsa ve coronavirüse yakalanıyorsa bu vatandaşın suçu ne? O zaman Hannover Belediyesi'nde de bir şekilde coronavirüse yakalanabilirsiniz, onlara niye bu kural uygulanmıyor? Bir et fabrikasında 6 bin kişiden 2 bini coronavirüse yakalandı. Bunlar da mı işten atılacak. Bu sakıncalı bir açıklamadır"

TÜRKİYE'YE KARŞI TEHDİT UYGULUYORLAR

Açıklamada Türkiye’ye ayrıca dikkat çekildiğini belirten Zingal, bu durumun Türkiye karşıtlığı olduğuna işaret ederek, "Çin, Yeni Zelanda da seyahat uyarısının yapıldığı ülkeler arasında. Bu açıklama Türkiye'ye gidenler için yapılıyor. Çünkü işçilerin çoğu oraya gidiyor. Türkiye'ye karşı tehdit uyguluyorlar" ifadelerini kullandı.

Zingal şöyle devam etti: "Tatile çıkacak turistlerin paraları Avrupa'da dönsün istiyorlar. İtalya'ya, İspanya'ya ziyaret aklı selim bir davranış mı? Türkiye'den kat kat riskli bölgeler. Çarkın Avrupa'da dönmesini istiyorlar. Bu karar Ağustos-Eylül ayında kalkar o zaman da izin sezonu biter. İstedikleri yaptırımı uygulamış olurlar."

SEYAHAT YASAĞI KALKABİLİR

Almanya, Covid-19’a karşı alınan önlemler çerçevesinde alınan seyahat yasağının Türkiye için de kısa zaman içerisinde kaldırılabileceğini duyurdu. Ülkenin Turizm Sorumlusu Bareiss, durum iyi olursa, hızlı bir şekilde açılım için hazırlık yapılabileceğini dile getirdi.

"TÜRKİYE'YE DE ADİL DAVRANMALIYIZ "

Bareiss, "Türkiye seyahatleri mümkün kılabilmek için ne yapılabileceğini düşünme aşamasındayız. Diğer tatil beldeleri gibi Türkiye'ye de adil davranmalıyız” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal