Almanya'da Tarihi Bomba Tehlikesi: 6 Bin 500 Kişi Tahliye Edildi!

Almanya'nın Köln kentinde 2. Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış bomba bulundu. Bombanın imha çalışmaları sırasında, 6 bin 500 kişi tahliye edildi.

23.11.2019-15:10 - (Son Güncelleme: 23.11.2019-14:58)

Almanya'nın Köln Büyükşehir Belediyesinden aktarılan bilgilendirmeye göre, Zollstock semtinde bulunan 125 kilogramlık patlamamış İngiliz yapımı bombanın imha çalışmaları sırasında, tehlikeli bölgenin 500 metre yarıçapında bulunan 6 bin 500 kişi bölgeden uzaklaştırdı.

Karlheinz-Steimel-Weg'de bulunan bomba nedeniyle söz konusu güzergahtan geçen demir yolunda tehlikeli madde taşıyan vagonlar güvenli bir alana alındı. Tehlike arz eden alandan tahliye edilenler için Brüggener Caddesi üzerinde bir okulda irtibat noktası kururken, bölgeden geçen bazı yollar kapatıldı, toplu taşıma araçlarında aksamalar meydana geldi. Önceki akşam inşaat çalışmaları sırasında bulunan bombanın bugün imha edilmesi tahmin ediliyor.

Dün Köln'ün Buchheim semtinde Amerikan yapımı patlamamış bir bomba bulunmuş ve uzman ekiplerce etkisiz hale getirilmişti. Almanya'da 2. Dünya Savaşı'ndan kalma, bir kısmı yerleşim yerlerinde olmak üzere patlamamış çok sayıda bomba bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal