Almanya'da Sert Uygulama: Karantinaya Uymayan Çocuğundan Ayrılacak

Almanya'nın Ludwigslust-Parchim bölgesinde; okuldaki vaka sebebiyle evde karantina altına alınan çocuklarla alakalı düzenleme tepki aldı. Uygulama, evde karantina kurallarına riayet etmeyen ailelerinin çocuklarının alınıp başka bir yere yerleştirilmesini öngörüyor.

15.08.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 15.08.2020-16:50) Almanya'da Sert Uygulama: Karantinaya Uymayan Çocuğundan Ayrılacak

Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin Ludwigslust-Parchim bölgesinde, koronavirüs önlemleri çerçevesinde uygulanan karantina kuralına uyulmaması haline, çocukların ebeveynlerinden ayrılabileceğiyle ilgili düzenleme tartışmaları beraberinde getirdi.

Ülke medyasında yer alan haberlere bakıldığında, Ludwigslust-Parchim bölgesinde yer alan lisede çalışan bir öğretmende koronavirüs tanısı konulması üzerine bu okula giden 205 öğrenci karantina altına alındı.

Bu durumun üzerinde velilere bölge valiliğinden 'Ev karantinasına ilişkin düzenleme' başlıklı bir mektup geldi.

Yapılan düzenlemede, (karantinaya alınan) çocukların imkan olduğunca ebeveynleri ile kardeşleriyle temas etmemeleri ve fiziki olarak ayrı olmaları talep edildi.

Aileleler, bu kurala uyulmaması halinde çocuklarının zorunlu bir şekilde başka uygun kapalı bir alana almakla tehdit edildi.

EBEVEYNLERDEN TEPKİ

Schweriner Volkszeitung gazetesine açıklama yapan bir anne, düzenlemeye tepkisini dile getirerek, 'Kimse beni çocuğumdan 2 metre uzak durmama zorlayamaz.' ifadelerini kullandı.

'YASA İMKAN TANIYOR'

Ludwigslust-Parchim Bölge Valiliği Sözcüsü Andreas Bonin de Enfeksiyon Koruma Yasası’nda, teorik olarak düzenlemeye riayet edilmemesi halinde çocukları ailelerden ayırma olanağının tanındığını dile getirdi.

GÖNÜLLÜ KARANTİNA DA VAR

Böyle bir meselede ailelerin alakalı sağlık dairesi aracılığıyla telefonla bilgilendirildiğini ifade eden Bonin, bir velinin çocuğuyla beraber kalmak istemesi halinde gönüllü olarak karantina altına girebileceğini söyledi.

Bonin, fakat şu ana dek bölgede böyle bir durumun olmadığını söyledi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Federal Meclis Milletvekili Eckhardt Rehberg de velilere tehdit mektubu yollamanın doğru olmadığının altını çizerek mektubu yollayanların gereken duyarlılığı göstermediğini söyledi.

Mecklenburg-Vorpommern Çocukları Koruma Birliğinden gelen açıklamada da karantinanın zaten ailelere yük olduğu belirtilerek, 'Bu safhada çocukları ebeveynlerinden ve kardeşlerinden tecrit etmek orantılı değildir' denildi.

Açıklamada, burada çocuğun menfaatine öncelik verilmesi gerektiği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal