Almanya'da İslam Karşıtı Protesto

Almanya'da radikal sağcılar 'yabancı' ve 'İslam' karşıtı protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

27.05.2018-21:50 - (Son Güncelleme: 27.05.2018-22:00)

ALMANYA'DA İSLAM KARŞITI SKANDAL GÖSTERİ

Almanya'nın başkenti Berlin'de yabancı ve İslam karşıtı yürüyüş gerçekleştirildi. Aşırı sağcı Almanya için Alternatif Parti'sinin (AfD) gerçekleştirdiği protestolara yaklaşık 6 bin Alman vatandaşı katıldı.

ÖZİL'E KARŞI 'KİN'

Protesto yürüyüşü öncesi AfD Yönetim Kurulu Üyesi Beatrix von Storch, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Alman Milli Takımı'nda forma giyen Mesut Özil'e sert tepki gösterdi.

AfD Yönetim Kurulu Üyesi Beatrix von  Storch, "Özil'in Alman pasaportu var ama o Alman değil. Milli marşı okumayan ve Erdoğan ile fotoğraf çektiren Alman olamaz. O başarısız bir uyumun rol modeli’’ şeklinde konuştu.

İslam karşıtı açıklamalar yapan AfD Yönetim Kurulu Üyesi Storch, "Almanya'daki İslam, kötülüğün hükmetmesinden başka bir şey değildir’’ diye konuştı.

Mitingde yabancı düşmanı ve İslam karşıtı pankartlar açan radikal sağcı almanlar, daha sonra slogan atarak Brandenburg Kapısı'na kadar protesto yürüüşü devam ettirdi.

Radikal sağcılar İslam ve yabancı karşıtı yürüyüşü sırasında ''Merkel gitmeli'', ''Kim Almanya'yı sevmiyorsa ülkeyi terk etsin'' ve ''Yalancı basın'' sloganları attı.

KARŞI GÖSTERİLER

Diğer yandan aşırı sağcıları protesto etmek amacı ile yaklaşık 20 bin kişi yürüyüş alanı çevresinde bir araya geldi.

''Naziler dışarı'' sloganı atan karşıt protestocular, ellerinde ''Nefreti ve AfD'yi durdurun'' yazılı dövizler taşıdı.

Emniyet güçleri, grupların birbirine temas etmemesi için üst düzey güvenlik tedbirleri aldı. Protestolar dolayısıyla alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde yaklaşık 2 bin kolluk gücünün görevlendirildiği ifade edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal