Almanya'da Covid-19 Kaynaklı Can Kaybı Yaşanmadı!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yeni tip koronavirüs nedeniyle dünya çapında yaptıkları seyahat uyarısını 15 Haziran’dan sonra kaldıracaklarını açıkladı.

18.05.2020-12:24 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-14:20) Almanya'da Covid-19 Kaynaklı Can Kaybı Yaşanmadı!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas tarafından Alman basınına aktarılan açıklamada, yeni tip coronavirüs (Covid-19) ile ilgili son gelişmelerin olumlu olduğunu ve bu sebepten ötürü yeni kararlar alma sürecinde olduklarını dile getirdi.

Seyahat uyarısı yerine seyahat bilgilendirmesi gerçekleştireceklerini söyleyen Mass, "Dünya çapında aldığımız seyahat uyarısını 15 Haziran’dan sonra kaldıracağız. Onun yerine seyahat bilgilendirmesi vereceğiz. Vatandaşlarımızın hangi ülkeye gidilebileceği, tatilin nerede mümkün olduğu ve ilgili ülkelerde hangi kuralların geçerli olduğu konusunda bilgilendirme yapacağız." dedi.

Mass, bu yılki yaz tatilinin önce senelerde gerçekleşen tatillerle aynı olmayacağının altını çizerek, Almanların bu yaz Avrupa ülkelerinde yaz tatili yapabilmesini umduğunu belirtti.

Alman Dışişleri Bakanı, bugün İspanya, İtalya, Avusturya, Yunanistan, Hırvatistan, Portekiz, Malta, Slovenya, Bulgaristan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile video konferans yoluyla görüşerek tatil imkanlarını ve koşullarını değerlendirecek.

CAN KAYBI YAŞANMADI
Almanya’nın lider bilim ve araştırma kuruluşlarından Robert Koch Enstitüsü, son bir gün kapsamında derlenen coronavirüs raporunu açıkladı.

Robert Koch Enstitüsü’nün aktardığı açıklamada son 24 saat içerisinde ülke genelinde 342 yeni vaka tespit edildiği belirtildi.. Böylelikle ülke genelindeki toplam vaka sayısı 697’ye çıktı.

Yapılan açıklamada son 24 saat içerisinde ülkede ölüm yaşanmadığı belirtildi. Ülkede corona virüsüne bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısının 7914’te kaldığı açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal