Almanya'da Can Dündar Krizi Aşıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Merkel ile yapacağı toplantıya Can Dündar'ın akredite edilmesi krize neden olmuştu. Dündar az önce yaptığı açıklamada toplantıya katılmayacağını açıkladı.

28.09.2018-13:51 - (Son Güncelleme: 28.09.2018-14:01) Almanya'da Can Dündar Krizi Aşıldı!

Almanya'da bugün resmi ziyaretlerine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinde Türkiye'de hakkında yakalama kararı olan gazeteci Can Dündar ile alakalı sıkıntı çıktı. Can Dündar'a Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Erdoğan'ın gerçekleştireceği basın toplantısı için akreditasyon sağlanması diplomatik krize neden oldu. Dündar, yayınladığı açıklamada toplantıya katılmayacağını duyurdu.

TÜRKİYE-ALMANYA ARASINDA DÜNDAR KRİZİ

Almanya'da ikamet eden gazeteci Can Dündar'ın Erdoğan'ın Merkel'le gerçekleştireceği basın toplantısına akredite edilmesi ve Erdoğan'a soru soracağını duyurması iki devlet arasında krize neden oldu. Federal Basın Dairesi'nin (BPA) Dündar'ın akreditasyon isteğine onay vermesine Türk tarafının tepki koyduğu, Alman tarafının ise geri adım atmak istememesi ardından tansiyonun arttığı bildirildi.

ERDOĞAN'IN TOPLANTIYA KATILMAYACAĞI İDDİA EDİLDİ

Türk tarafının Alman makamlarına, Dündar'ın ortak basın toplantısına gelmesi durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın toplantısını iptal etmeyi düşünebileceğini söylediği öne sürüldü.

Konu ile alakalı olarak Twitter canlı yayınında açıklama gerçekleştiren Can Dündar, toplantıya gitmeyeceğini açıkladı. Dündar, şunları ifade etti:

''ERDOĞAN'IN TOPLANTIYI İPTAL ETMESİNE ALET OLMAK İSTEMEDİM''

"Ben hapisteyken bir gazeteci, zamanın başbakanına hapisteki gazetecileri sordu. Deniz Yücel'di o gazeteci. Burada gazetecileri susturmak basit değil. Ben de soru sormayı talep ettim. O hapisteyken yanıtını aldığım soruya yüzüme söylemesini talep etmiştim. Erdoğan, basın toplantısını iptal edeceğini ifade etmiş. Alman otoriteleriyle geceden itibaren diplomatik temas devam ediyor. Bu kadar bir problemin onu korkutacağını zannetmemiştim. Erdoğan'ın bana vereceği yanıt bu tavırda saklı. Erdoğan soru sorulmasını kabul etmiyor. Basın özgürlüğünü duymak istemiyor. Bu vaziyette bir karar almam lazımdı. Ortada bir diplomatik sıkıntı görüntüsü var. Sanki her şey düzelecekken benim bu kararım her şeyi batıracak gibi bir düşünce var. İkinci boyut, bir gazeteci için en kötü durum kendisinin haber olması. Şunu anlıyorum ki ben basın toplantısına gidersem kendim haber olacağım. Erdoğan, beni bahane yaparak bu toplantıyı iptal edecekti. Buna alet olmak istemedim. Alman meslektaşlarım tabiki bu soruları soracaktır."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal