Almanya'da Camilere Karşı Irkçı Saldırı

Almanya'nın Duisburg kentindeki yapım aşamasında bir cami, Pazar günü kimliği belirsiz saldırganlar tarafından saldırıya uğradı.

31.12.2018-09:56 - (Son Güncelleme: 31.12.2018-11:15) Almanya'da Camilere Karşı Irkçı Saldırı

Almanya'nın Duisburg kentindeki yapım aşamasında bir cami, Pazar günü kimliği belirsiz saldırganlar tarafından saldırıya uğradı. Cami vakfının başkanı Hulusi Yüksel, saldırganların Türk-İslam Topluluğu Ulusal Görüşü'ne (IGMG) bağlı olan Mevlana camii duvarına Yahudiliğin sembolü olan Davut yıldızı çizdiğini belirtti.

Yüksel, polisin saldırı ile ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. Yüksel, caminin inşaatının bir buçuk yıldır devam ettiğini belirterek “Saldırıyı kimin yaptığını bilmiyoruz” dedi. Yüksel, bölgede cami yapımına yönelik küçük tepkiler dışında ciddi bir Türk karşıtı veya İslam karşıtı düşmanlık olmadığını söyledi.

81 milyondan fazla nüfusa sahip olan Almanya, Fransa'dan sonra Batı Avrupa'daki en büyük ikinci Müslüman nüfusa sahip olan ülke konumunda. Ülkenin yaklaşık 4,7 milyon Müslüman yerleşimcisinin 3 milyonunu Türk kökenli Müslümanlar oluşturmakta.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal