Almanya'da Bozkurt İşareti Yapmak Yasaklanacak!

Avusturya'nın ardından Almanya'da da bozkurt işaretinin yapılması yasaklanacak. Yapılan açıklamada bozkurt işareti faşistçe bir işaret olarak tanımlandı.

09.10.2018-14:10 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-13:59) Almanya'da Bozkurt İşareti Yapmak Yasaklanacak!

Almanya'nın Der Spiegel dergisinin haber sayfası, Avusturya'nın ardından Almanya'da da aşırı Türk milliyetçilerine özgü bozkurt işaretinin yasaklanmasına dönük hazırlık yapıldığını açıkladı.

Avusturya'da Türk milliyetçilerine özgü bozkurt işareti dahil aşırılıkçı sembollerin yasaklama planları üstünde çalışılması, Alman siyasetçileri de harekete geçirdi. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eylül ayındaki Almanya gezisi esnasında taraftarlarının bozkurt işareti yapması, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geçen sene Türkiye'nin Hamburg Konsolosluğu'na girerken bu işarete başvurması tepki toplamıştı.

'FAŞİZMİN HER TÜRÜNE KARŞI'

Başbakan Angela Merkel'in partisi Hıristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) Christoph de Vries'in bu doğrultudaki girişimi, Sol Parti'den de destek gördü. Bild gazetesine açıklamalar yapması Christoph de Vries, bozkurt selamı gibi işaretlerin yasaklanmasını savunurken "Faşizmin her türü insan onurunu hiçe saymaktadır ve özgürlükçü halkımızı tehdit ediyor" dedi.

DAĞDELEN: HİTLER SELAMI GİBİ

Sol Parti Meclis Grup Başkanı Sevim Dağdelen de "Almanya'daki en önemli aşırı sağcı ve anayasa düşmanı örgütlerden birinin bozkurt selamı, Hitler selamı ile benzetilebilir, bu nedenle de yasaklanması lazım" diye konuştu.

RABİA İŞARETİ DE HEDEFTE

Avusturya İçişleri Bakanı Herbert Kickl, radikal görüşlü gruplarla mücadele için içlerinde rabia, bozkurt, zafer işaretlerinin de yer aldığı bir dizi el işaretini yasaklayacaklarını söylemişti. Yasağın yürürlüğe girmesi durumunda bu işaretleri gerçekleştirenlere ve suçu yeniden işleyenlere 4 bin-10 bin euro arasında para cezası verilecek.

Erdoğan'ın gezisi esnasında rabia işareti yapması da Alman kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ TEHLİKEYE SOKABİLİR'

Viyana Üniversitesi siyaset bilimi akademisyenlerinden Thomas Schmidinger ise işaret yasağının ifade özgürlüğünü tehlikeye düşürebileceği ikazını yapmıştı. Schmidinger'e göre bu işaretleri kullananlar kendini dışlanmış hissedebilir ve böyle bir yasakla daha da dışlanabilir, ayrıca yasağın uygulanması durumunda binlerce kişi suçlu durumuna düşer.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal