Almanya'da 2 Kişiden Fazla Kişinin Bir Araya Gelmesi Yasaklandı

Alman devleti, alınan önlemler içerisinde temas yasağı ve sokağa çıkmaya sınırlamalar getirirken, iki kişiden fazla insanın bir araya gelmesini yasakladı.

23.03.2020-10:01 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-09:52) Almanya'da 2 Kişiden Fazla Kişinin Bir Araya Gelmesi Yasaklandı

Alman devleti, alınan önlemler içerisinde temas yasağı ve sokağa çıkmaya sınırlamalar getirirken, iki kişiden fazla insanın bir araya gelmesini yasakladı.

Almanya Federal Devleti, coronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için bir dizi yeni tedbirler açıkladı.

ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ KISITLANMAK ZORUNDA

Almanya Başbakanı Angele Merkel, hükümlerin 16 eyalet başbakanı ile beraber verildiğinin altını çizdi. Merkel, verilen kararların kişilik hak ve hürriyetlerine sınırlama getirdiğinin farkında olduğunu belirtiken, coronavirüse karşı hala bir ilacın ya da aşının geliştirilmediğinin altını çizdi.

EN FAZLA 2 KİŞİ

Merkel, alınan önlemler kapsamında halka açık alanlarda şahıslar arasında 1.5-2 metre mesafe konulması zorunluluğu koşulu getirirken, iki kişiden fazla olan topluluklar yasaklandı.

2 HAFTA BOYUNCA SÜRECEK

Merkel; lokanta, otel, kuaför, dövme salonları, masaj salonları benzeri işletmelerin kapatıldığını belirtirken, halka açık alanlarda, dairelerde ve özel tesislerde kutlamaların yasaklandığını belirtti. Merkel, 2 hafta süreceğini açıklarken, bu sınırlamalara uymayanların cezalandırılacağını belirtti.

Almanya’da olan Saksonya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde de pazartesi itibariyle, sınırlandırılmış sokağa çıkma yasağı başlayacak.


ALMANYA'DA VAKA SAYISI

Almanya’da toplam coronavirüs vakası 24 bin 809’kişiden 93 hayatını kaybetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal