Almanya ve Rusya'dan Suriye Hakkında İkili Görüşme

Almanya Başbakanı Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Putin, ikili bir telefon görüşmesi yaparak, Suriye’deki durumun iyileştirilmesi adına siyasi sürecin geliştirilmesinde anlaşmaya vardı.

29.12.2018-09:19 - (Son Güncelleme: 29.12.2018-09:15) Almanya ve Rusya'dan Suriye Hakkında İkili Görüşme

Almanya Başbakanı Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Putin, ikili bir telefon görüşmesi yaparak, Suriye’deki durumun iyileştirilmesi adına siyasi sürecin geliştirilmesinde anlaşmaya vardı. Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer tarafından yapılan açıklamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye’de gerginliğin azalması amacıyla siyasi sürecin geliştirilerek kararlılıkla sürdürülmesi konusunda anlaşamaya vardığı belirtildi.

Demmer açıklamasında, Merkel ve Putin’in telefonda görüştüğünü belirterek, görüşmenin en önemli konuları arasında uluslararası durumun, özellikle de Suriye ve Ukrayna'nın bulunduğunu belirtti. Görüşmede Suriye’deki durum hakkında anayasa komitesinin kurulması ve ABD’nin askerlerini geri çekeceğini kararının ön planda olduğuna işaret eden Demmer, "Taraflar, Suriye’deki çatışmanın dinginleşmesi için siyasi sürecin daha da geliştirilerek ısrarla sürdürülmesi konusunda anlaşmaya vardı." yorumlarını yaptı.

Demmer, Ukrayna konusunda Başbakan Merkel’in üçlü temas gurubunun 27 Aralık tarihinde Ukrayna’daki ateşkes anlaşmasına olumlu baktığını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal