Almanya Türkiye-Rusya Ateşkesinden Memnun

Alman Hükümeti Sözcüsü Türkiye ile Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde uygulanmak üzere anlaşma sağladığı ateşkesten memnun olduklarını kaydetti.

06.03.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-16:32) Almanya Türkiye-Rusya Ateşkesinden Memnun

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert Berlin'deki Federal Basın Merkezinde yaptığı açıklamada yapılan ateşkesin şimdi uygulanmasının önemli olduğunu kaydederek, ''Başkan Erdoğan ve Başkan Putin ile varılan ateşkes uzlaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu İdlib'deki siviller için iyi bir haber.'' dedi.

Ateşkes ile çok zor durumda olan sivillerin biraz olsun rahatlayacağını söyleyen Seibert insani yardımların güvenli ve etkin bir şekilde ulaştırılmasına fırsat verilmesini umduklarını ifade etti.

Seibert aynı zamanda Rusya ve Türkiye savunma bakanlarının ileriki günlerde İdlib çevresindeki otoyollar konusunda bir araya geleceğini ve gelişmeleri takip etmeyi sürdüreceklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rainer Breul da Suriye'de siyasi sürecin mümkün hale gelebilmesi için Rusya'nın da sorumluluğu olduğunun da altını çizdi.

Breul ayrıca İdlib üzerinde uçuş yasağı getirilmesi hususundaki bir soruya da Rusya'nın bölgede uçuşa yasak bölge konusunu kabul edeceğini düşünemediğini söyleyerek yanıt verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal