Almanya, Suudi Arabistan İlişkilerini Revize Edecek

Alman Sosyal Demokrat Parti'sinin genel başkanı, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Konsolosluğu’ndaki ölümü üzerine Almanya’nın Suudi Arabistan ile ilişkilerini revize etmesi gerektiğini söyledi.

22.10.2018-09:41 - (Son Güncelleme: 22.10.2018-09:37) Almanya, Suudi Arabistan İlişkilerini Revize Edecek

Alman Sosyal Demokrat Parti'sinin genel başkanı Andrea Nahles, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Konsolosluğu’ndaki ölümü üzerine Almanya’nın Suudi Arabistan ile ilişkilerini revize etmesi gerektiğini söyledi.Pazar günü, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suudi Arabistan'a silah ihracatının Cemal Kaşıkçı ölümü konusundan sonra imkansız olduğunu söyledi. Nahles Pazar günü gazetelere yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan, Jamal Khashoggi'nin acımasız cinayetini doğruladı ya da olaya karışan birkaç memuru reddetti. Böyle korkunç bir olaydan sonra, Suudi Arabistan ile ilişkilerin tamamen gözden geçirilmesi gerekiyor ”dedi.

The Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan ve Suudi yetkililerine yönelik eleştirileri ile tanınan Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Arap Konsolosluğu’na girdikten sonra kaybolmuştu. Olay, birçok Batılı ülkenin yanı sıra Türkiye'de de bir kargaşaya  neden olmuştu. İki hafta boyunca Kaşıkçı’nın nerede olduğuna dair herhangi bir bilginin reddedilmesinin ardından, Suudi Arabistan Cuma günü gazetecinin konsoloslukta çıkan bir kavgada öldüğünü itiraf etti. Riyad ayrıca olayla ilgili 18 kişinin tutuklandığını söyledi. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal