Almanya Sonunda YPG ve PYD'ye Terör Örgütü Dedi

Almanya sonunda YPG ve PYD'nin terör örgütü PKK'nın uzantıları olduğunu kabul etti. Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın yayınladığı raporda PYD'nin PKK'nın kardeş örgütü olduğu yazıldı.

05.07.2018-13:39 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-13:29) Almanya Sonunda YPG ve PYD'ye Terör Örgütü Dedi

Almanya iç istihbaratı Anayasayı Koruma Teşkilatı, PYD ve YPG'nin ülkenin dış çıkarlarını tehlikeye düşüren terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantıları olduğu açıklamasını yaptı.

"PYD, PKK'NIN KARDEŞ ÖRGÜTÜ"

Schleswig-Holstein eyaletindeki Anayasayı Koruma Teşkilatının internet sayfasından paylaştığı 138 sayfalık raporunda, ülkede faaliyet yürüten yasa dışı grup ve terör örgütlerinin 2017 senesindeki vaziyetlerini mercek altına aldı. Raporda, PYD için PKK'nın kardeş örgütü tanımlaması tercih edilirken, YPG'nin de terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantılarından bir tanesi olduğu tespiti yer aldı. PYD'nin Almanya'da ayrı bir uzantısının bulunduğu söylenen raporda, PYD'nin Schleswig-Holstein eyaletinde dernek olarak örgütlenmesinin bulunmadığı fakat Kiel'deki PKK yakını derneğin kapsamında faaliyet yürüttüğü söylendi.

"ALMANYA'NIN İÇ SİYASETİNİ TEHLİKEYE SOKUYOR"

PKK'nın Almanya'da 22 Kasım 1993'ten beri yasaklı olduğu söylenen raporda, AB'nin de 2002'de PKK'yı terör örgütleri listesine dahil ettiği bildirildi.

PKK'nın Almanya'yı sığınak ve finans kaynağı merkezi olarak düşündüğünü ifade eden raporda, örgütün Avrupa'daki yandaşlarının çıkarları doğrultusunda büyük kapsamlı şiddet faaliyetlerinden caydığı, bunun yerine bağış alarak, protesto eylemleri gerçekleştirerek ve örgütlenme yoluyla PKK'ya yardım ettikleri, bu vaziyetin da Almanya'nın iç siyasetini tehlikeye düşürdüğü duyuruldu.

"ALMANYA'DA 14 BİN 500 KİŞİ TERÖR ÖRGÜTÜ SEMPATİZANI"

Terör örgütü PKK'ya 3 sayfa yer verilen raporda, Almanya'da 14 bin 500 kişinin terör örgütü yandaşı olduğu ve bunların 700'ünün Schleswig-Holstein eyaletinde ikamet ettikleri açıklandı.

Raporda, dernek durumundaki Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezinin (NAV-DEM) de PKK'nın hedefleri çerçevesinde hareket ettiğinin altı çizildi.

Raporda ayrıca gizli ve kanun dışı hareket eden hiyerarşik örgütlenmedeki terör örgütünün Almanya'yı 33 kısma bölerek propaganda faaliyetlerini devam ettirdiği tespit edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal