Almanya O İlacı Konuşuyor: 1 Haftada Tamamen İyileştim

Ebola virüsüne karşı üretilen Remdevisir adlı ilaç coronavirüs salgınına karşı umut verdi. 42 yaşındaki bir kişi ilaç sayesinde 1 haftada sağlığına kavuşurken, Alman basını ilacı büyük umut olarak manşetlere taşıdı.

18.04.2020-11:48 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-12:30) Almanya O İlacı Konuşuyor: 1 Haftada Tamamen İyileştim

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya üzerinde yaklaşık olarak 2.5 milyon insanı etkiledi.

Virüse karşı tüm çalışmalar devam ederken, henüz ilaç ya da aşı bulunamadı. Almanya'da yaşanan gelişme ise umut verici olarak değerlendirildi.

Ebola virüsüne karşı üretilen Remdevisir coronavirüs tedavisinde kullanıldı. İlaç sayesinde sağlığına kavuşan Almanya'daki Curtis Warren Puckett yaşadığı süreci anlattı. Puckett yaptığı açıklamalarda, "İlk uygulamadan sonra ateşim ertesi gün 38.8'e indi. Damar yoluyla enjeksiyon devam etti, dört gün sonra ateş ve öksürük tamamen gitti. Hayata döndüm. 7 Nisan'da hastaneden taburcu edildim." ifadelerini kullandı.

 Alman basını yaşanan bu olayı manşetlere taşırken, Bild gazetesi gelişmeyi, "Büyük umut. Yeni ilaç iyileştiriyor." başlığı ile verdi.

İlaç gönüllü olarak veriliyor ve hastalara onay verip vermediği soruluyor. Gönüllü olmak isteyen hastalarda ilaç tedavisine başlanıyor.

Öte yandan Remdesivir dünya genelinde 50 hastanede deneniyor. Bu hastanelerden 3'ü Almanya'da bulunuyor.

Dünya basınındaki iddialara göre ilacın yakında seri üretimine başlanacak ve hastalar için kullanımına onay verilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal