Almanya, Mısır'daki İdam Cezalarının Durdurulması Çağrısında Bulundu

Almanya'nın Mısır'daki son idam cezalarını endişeyle takip ettiğini, bu infazların derhal sonlandırılmasını talep ettiğini duyurdu.

22.02.2019-13:01 - (Son Güncelleme: 22.02.2019-12:56) Almanya, Mısır'daki İdam Cezalarının Durdurulması Çağrısında Bulundu

Almanya'nın Mısır'daki son idam cezalarını endişeyle takip ettiğini, bu infazların derhal sonlandırılmasını talep ettiğini duyurdu.

Üst düzey bir Alman diplomat, yaptığı açıklamada, "Mısır'da son zamanlarda artan idam cezalarını ve infazları büyük bir endişeyle takip ediyoruz. Mısır'a, idam cezalarını durdurmasını ve infazları hemen sonlandırması çağrısı yapıyoruz." sözlerini aktardı.

Yetkili, "Alman hükümeti, Mısır yönetimiyle görüşmelerinde bu konuyu gündeme getirmeyi sürdürecek. Bu konuda uluslararası insan hakları örgütleriyle de devamlı temas içerisinde bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Almanya'nın her koşulda idam cezasına karşı olduğunu vurgulayan diplomat, dünya çapında idam cezasının yasaklanması amacıyla, diğer Avrupa Birliği üyesi ülkelerle birlikte adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti.

Mısır'da 2015 senesinde Başsavcı Hişam Berekat'ın öldürüldüğü suikast sebebiyle yargılanan ve hakkında idam cezası verilen 9 sanık, Çarşamba günü idam edilmişti. Sanıklar, duruşmalar esnasında kendilerine atfedilen suçlamaları reddederek, ifade sırasında işkenceye maruz kaldıklarını belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal