Almanya Lideri Merkel'den Küstah Türkiye Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaretler için Almanya'da. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise görüşme öncesinde küstah bir açıklama yaptı. Merkel, "Türkiye'de insan hakları görmek istediğim seviyede değil" dedi.

28.09.2018-10:11 - (Son Güncelleme: 28.09.2018-10:01) Almanya Lideri Merkel'den Küstah Türkiye Açıklaması!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden saatler önce gerçekleştirdiği açıklamada, ekonomik açıdan Türkiye ile çalışmak istediklerini fakat gerçekleştirilecek görüşmede insan hakları meselesini de gündeme taşıyacağını ifade etti.

EKONOMİK İLİŞKİLER

Perşembe günü gerçekleştirilen soru yanıt görüşmesinde açıklamalar yapan Merkel, iki ülkenin ekonomik açıdan beraber çalışmak mecburiyetinde olduğunu söyleyerek, "Burada net olarak bazı anlaşmalar yapacağız." dedi. Almanya Başbakanı, Türkiye'ye doğrudan parasal destek yapılmayacağını da duyurdu.

''GÖRMEK İSTEDİĞİM GİBİ DEĞİL''

"Türkiye'de insan hakları görmek istediğim tarzda değil." açıklamasını yapan Angela Merkel, Türkiye'deki cezaevlerinde olan Alman vatandaşlarının halinin görüşmede masada olacağını söyledi.

MASADA GÖRÜŞÜLECEK KONULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret öncesi Alman Frankfurter Allgemeine'ye yazdığı yazıda, FETÖ'nün Alman hükümeti tarafından "terörist örgütler" listesine dahil edilmesini talep etmişti.

15 Temmuz darbe kalkışması ardından hakkında soruşturma bulunan bazı Alman vatandaşları Türkiye'de cezaevinde var.

Darbe kalkışması ile alakalı oldukları suçlaması ile Türkiye tarafından iadesi talep edilen kişiler de Türkiye ile Almanya arasındaki tansiyonun nedenlerinden biri oldu.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI: NORMALLEŞMENİN BAŞLANGICI

Almanya Cumhurbaşkanı Frank- Walter Steinmeier ise görüşme ile alakalı RND gazetesine yaptığı açıklamada, "bu ziyaret normalleşenin olacağının işareti değil. Fakat başlangıcı olabilir." dedi.

MERKEL VE ERDOĞAN 3 KEZ BİR ARAYA GELECEK

3 günlük bir resmi gezi için Almanya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma ve Cumartesi günü toplam üç defa Merkel ile bir araya gelecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal