Almanya, Fransa ve İngiltere'den Irak'taki Saldırılara Yönelik Ortak Açıklama

Almanya, Fransa ve İngiltere ortak bir açıklamayla Irak'ta koalisyon güçlerine karşı yapılan saldırıları kınadı.

06.01.2020-09:12 - (Son Güncelleme: 06.01.2020-09:05) Almanya, Fransa ve İngiltere'den Irak'taki Saldırılara Yönelik Ortak Açıklama

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson imzalı yazılı açıklamada, Irak'taki saldırılar kınanarak, bilhassa İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve İran'ın bölgede oynadıkları olumsuz rolden endişe edildiği belirtildi.

Açıklamada, ''Gerilimin azaltılması şu an en önemlisi. Bölgedeki tüm aktörlere sorumluluk bilincinde hareket etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Irak'taki artan şiddet bir an önce durdurulmalı. Özellikle İran'ı şiddet içeren eylemlerden veya onları desteklemekten kaçınmaya çağırıyoruz. İran'ı Nükleer Anlaşmaya (JCPoA) uygun olmayan her türlü tedbiri geri çekmeye çağırıyoruz.'' ifadelerine yer verildi.
Irak'ın güvenliği ve egemenliğine yağılan katkının bir kez daha onaylandığı açıklamada, yeni bir krizin Irak'ın istikrarı için uzun yıllar verilen çabaların heba edilmesi ihtimaline ivurgu yapıldı.

DEAŞ'a karşı mücadeleyi sürdürme taahhüdünün bir kez daha işaret edildiği açıklamada, ''Bu yüksek bir önceliğimiz olmaya devam ediyor. Bu bağlamda koalisyonun korunması yüksek öneme sahiptir. O nedenle Irak yetkililerini koalisyona gerekli desteği sağlamaya devam etmeye çağırıyoruz.'' cümleleri kullanıldı.

Söz konusu açıklamada ayrıca bölgedeki gerilimin düşmesi ve istikrarın sağlanması hususundaki kararlılığın devam edeceği bildirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal