Almanya Dışişleri Bakanı: AB Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın Yanında

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, bugün Türkiye ile Yunanistan'a önemli iki ziyaret yapılacak. Maas, ziyaretlerin öncesindeki açıklamasında, Türkiye ile Yunanistan’ın Almanya’nın NATO müttefiki olduğunu hatırlatırken Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyon hususunda doğrudan diyalog çağrısı yaptı.

25.08.2020-14:41 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-15:12) Almanya Dışişleri Bakanı: AB Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın Yanında

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Doğu Akdeniz meselesinde Yunanistan ve Türkiye'nin direkt diyaloğa geçmelerini talep etti. Maas, bugün Atina ile Ankara ziyareti öncesindeki açıklamasında, Türkiye ile Yunanistan'ın Almanya'nın NATO müttefiki olduğunu hatırlattı.

Doğu Akdeniz'de gerilim sürerken Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas bugün Yunanistan'daki temaslarının ardından Türkiye'ye gelmesi beklenen Maas, 'Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile kriz yaşayan Yunanistan'ın yanında' dedi. 

DİYALOGLA ÇÖZÜM BULUNABİLİR

Doğu Akdeniz'de yaşanan doğal gazla ilgili ihtilafların ancak uluslararası hukuk esasında ve birbirleriyle gerçekleştirilen dürüst diyalogla çözülebileceğini ifade eden Maas, 'Gerilimler sadece Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki ilişkiyi etkilemekle kalmıyor. Gerilimin daha fazla tırmandırılması tüm taraflara zarar verir.' açıklamasında bulundu.

Maas, Yunanistan ve Türkiye arasında diyalog kapılarının kapatılmasının değil daha da açılması gerektiğinin altını çizerek 'Bunu yapmak için şimdi yeni provokasyonlar yerine gerilimi düşürecek adımlar ve doğrudan görüşmeler başlatmak gerekiyor. Bunu elimizden geldiğince desteklemek istiyoruz.' şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in son aylar içinde başlattığı müzakere sürecini desteklediğini ifade eden Maas, bu hafta AB'ye mensup ülkelerin dışişleri bakanlarıyla Berlin'de Türkiye ile münasebetlerin masaya yatırılacağını belirtti.

Maas, bugün Atina'da gerçekleştireceği müzakerelerin sonrasında Ankara'ya giderek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir görüşecek.

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANI ANKARA ZİYARETİNDEN ÖNCE ATİNA'DA

Bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Anara'da bir görüşecek olan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ilk önce Atina'ya arabuluculuk ziyareti yaptı.

Ziyaretten önce, Türkiye ve Yunanistan’ın Almanya’nın NATO müttefiki olduğunu hatırlatan Maas, 'Gerilimler sadece Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki ilişkiyi etkilemekle kalmıyor. Gerilimin daha fazla tırmandırılması tüm taraflara zarar verir." değerlendirmesinde bulunarak, Yunanistan ile Türkiye arasında diyalog pencerelerinin kapatılmasının değil daha da açılması gerektiğini vurgulayarak ‘Bunu yapmak için şimdi yeni provokasyonlar yerine gerilimi düşürecek adımlar ve doğrudan görüşmeler başlatmak gerekiyor. Bunu elimizden geldiğince desteklemek istiyoruz.' şeklinde konuşmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal