Almanya Dışişleri Bakanı Maas Rusya'nın G7'ye Dönmesine Karşı

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Rusya'nın G7 topluluğuna tekrar dönmesine karşı olduğunu dile getirdi.

27.07.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-17:40) Almanya Dışişleri Bakanı Maas Rusya'nın G7'ye Dönmesine Karşı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 'Rheinische Post' ve 'General Anzeiger' gazetelerine yaptığı açıklamasında, Rusya’yı yeniden G7’nin içine katarak bu topluluğu tekrar G8 yapmak istenmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Kırım ve Ukrayna’nın doğu bölgesindeki sorusuyla ilgili çözümler olmadığına dikkat çeken Maas, 'Rusya’nın (G8’den) çıkarılmasının sebebi Kırım’ı ilhak etmesi ve Ukrayna’nın doğusuna müdahalesidir. Bu konularda çözüm olmadığı sürece (Rusya'nın geri dönüşü için) bir şans görmüyorum.' şeklinde konuştu.

Maas, ABD Başkanı Donald Trump’ın 2020'dw yapılacak G7 zirvesine bir takım ülkelerin katılmasını temin ederek büyümeyi ve Rusya’yı da çağırmayı planladığının anımsatılması üzerine 'Rusya’nın kendisi bu kapıların tekrar açılmasına en büyük katkıyı sunabilir' diye konuştu.

G7 il G20 ile 2 formatın olduğuna dikkat çeken Maas, 'G11 veya G12’ye ihtiyaç yoktur.' açıklamasında bulundu.

Maas, ancak Suriye, Libya ile Ukrayna’daki gibi problemlerin çözümü meselesinde Rusya'ya gerek duyulduğunu belirtti.

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada, Japonya ve İtalya'dan oluşan G7, aynı zamanda dünyanın en geniş ekonomisi olan yedi ülkenin topluluğu olarak biliniyor.

1998'yılından 2014' yılına senesine sekiz ülkenin mensup olduğu ve G8 olarak bilinen topluluk, 2014 yılında Rusya'nın Kırım'ı ilhakı sebebiyle gruptan çıkarılması neticesinde G7 olarak anılmaya başlanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal