‘Almanya Dışişleri Bakanı 'İlhak' Planı Konusunda Uyarmak İçin İsrail'e Gelecek’

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın İsrail hükümetine işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan bazı yerleri tek taraflı "ilhak" planı hususunda uyarıda bulunmak için haftaya İsrail'e gideceği kaydedildi.

06.06.2020-12:13 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-12:13) ‘Almanya Dışişleri Bakanı 'İlhak' Planı Konusunda Uyarmak İçin İsrail'e Gelecek’

Kanal 13'te verilen haberde, Alman Bakan'ın çarşamba günü İsrail'e gideceği ve Başbakan Netanyahu, Savunma Bakanı Gantz ve Dışişleri Bakanı Ashkenazi ile ayrı ayrı görüşme gerçekleştireceği ifade edildi.

Yapılacak görüşmelerde Alman Bakan'ın tek taraflı bir şekilde yapılacak "ilhak" planının İsrail ile AB arasındaki bağı zedeleyebileceği yönünde uyaracağı kaydedildi.

Haberde bunun dışında Bakan Maas'ın Almanya'nın İsrail ile olan ittifakını sürdürmeyi dilediğini fakat tek yönlü "ilhakın" Almanya'nın İsrail ile olan ilişkileriyle uluslararası hukuk ve Avrupa Birliği'nin değerleri arasında seçim yapmak zorunda bırakacağı mesajını ileteceği ifade edildi.

İSRAİL'İN BATI ŞERİA'YI "İLHAK" PLANI

ABD Başkanı Trump'ın, İsrail Başbakanı Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği basın toplantısında duyurduğu sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim alanlarının "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve İsrail'in Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetine devam etmesi maddeleri bulunuyordu.

ABD ve İsrailli yetkililerin oluşturduğu müşterek komisyon, sözde barış planı sonrası bahsi geçen alanların "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine geçilmişti.

Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Gantz'ın imza attığı koalisyon anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz'dan başlamak üzere Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakını" kabine ya da meclisin onayına sunabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal